“Kitesurfen is de mooiste watersport die er bestaat”. Dit is natuurlijk redelijk kort door de bocht, maar wij als kitesurfschool zijn natuurlijk helemaal verzot op het kitesurfen. Het liefst staan we dagelijks met een kite in onze handen. Nu antwoord op de vraag:

wat is kitesurfen

Wat is kitesurfen?

Kitesurfen is een watersport waarbij je door middel van een vlieger (Engelse vertaling: Kite) kracht genereert en wordt voortgetrokken. De kite zit vast aan je middel (aan je harnas ofwel trapeze), hierdoor kun je langere tijd achter elkaar kitesurfen zonder dat je armen erg verzuren. Stel je voor dat je een uur lang aan je armen zou moeten hangen en jezelf zo nu en dan ook nog op moest trekken… Dankzij de trapeze kun je gemakkelijk uren achter elkaar kitesurfen, en kun je de kite eigenlijk besturen met twee wijsvingers.

Je krijgt kracht van de vlieger waardoor je vooruit kunt gaan, dan is er nog een board nodig om op te kunnen staan zodat je over het water kunt knallen! Een “kiteboard” is eigenlijk een kleine plank met voetbanden er op waardoor je de kracht ook goed over kunt brengen naar het board en zo het water. Door de relatief grote vlieger is het mogelijk om mooie sprongen door de lucht te maken of hoge snelheden te behalen. Het is niet zo dat je wegvliegt zodra je de vlieger vastpakt, maar om echt hoog te kunnen springen moet je flink oefenen.

Kitesurfen (ook wel “Kiteboarden” genoemd) is een van de snelst groeiende sporten ter wereld. En jaarlijks komen er vele nieuwe enthousiaste kitesurfers bij.

wat is kitesurfen, en wanneer is het ontstaanKitesurfen is ontstaan in de jaren tachtig, en begon als wat experimenteren. Maar enkele jaren later gingen de ontwikkelingen steeds verder en was het kitesurfen echt ontstaan. Wil je meer lezen over het ontstaan en de geschiedenis van het kitesurfen? Kijk dan eens op de pagina kitesurfen.

Kitesurfen valt nog steeds onder de “extreme sporten” en het is belangrijk op een goede en veilige manier kennis te maken met deze prachtige sport. Ga dan ook nooit zelf proberen een kite op te starten of te gaan oefenen met kitesurfen, maar zorg er altijd voor dat je leert kitesurfen bij een ervaren kitesurfschool met gecertificeerde instructeurs. Via deze weg leer je op een fijne maar ook verantwoorde manier kitesurfen! Je kunt jouw instructeur alles vragen wat je wilt weten over het kitesurfen.

Kijk voor het lesaanbod van onze kitesurfschool bij onze lespakketten.

Wil je meer leuke dingen lezen over het kitesurfen?

Lees onze Kennisbank

 • De beste instructeurs
  De beste instructeurs

  Ronald en Sander zijn beide IKO gecertificeerd en hebben jarenlange ervaring.

 • Veilige kitesurf lessen
  Veilige kitesurf lessen

  Het beste en veiligste kitesurf materiaal om jou als cursist goed les te kunnen geven.

 • Het beste materiaal
  Het beste materiaal

  Wij maken gebruik van het beste materiaal wat er momenteel op de markt is: Duotone Kiteboarding en ION.

 • Eerlijk kitesurf advies
  Eerlijk kitesurf advies

  Onze instructeurs geven eerlijk antwoord op al je vragen. Van het niveau dat je hebt, tot het bepalen van de juiste windrichting of materiaal.