Het plezier in kiten!

Ik ben nog niet zo oud, maar wel al een fossiel qua kiten (dit is inmiddels alweer het 13e jaar).

Samen met een vriendengroep kochten wij de eerste kites, een 12 en een 16 meter, je moest afwisselen bij het oppompen omdat er zoveel lucht in moest.

Maar, wel een hele mooie tijd, windmeters hadden we niet en onze policy was gaat je haar door de war dan kunnen we het water op!

Je begrijpt dat dit niet altijd perfect ging en we verschrikkelijk veel lol hebben gehad in die periode (veiligheid stond wel voorop).
In die tijd kon je nog niets meten, filmen of anderszins, je was een kiter en na de kitesessie gingen we aan het bier om na te praten over de sessie en vooral grote zeemansverhalen op te hangen over hoe hard en hoog we gingen!

Deze tijd is dat wel heel anders, menig kiter is veranderd in een lesauto, een spiegel in elke hoek, een camera op de weg gericht en je kunt meten hoe lang en hoe ver en hoog je 'gereden' hebt.
Elk kwartier rennen ze naar de kant om te kijken of ze hun record al voorbij zijn of dat hun trick er goed op staat!
Goede kiter, pro kiter, slechte kiter, beginnend of vergevorderde, het allerbelangrijkste lijkt mij het plezier in hetgeen wat je doet en het kiten onderling! Je kop leegmaken na een drukke dag en niet meer na hoeven denken of alles wel opgeladen is!

Vroegah was alles beter

Dat is zeker niet waar, qua ontwikkeling van de sport, nieuwe tricks en de hoogtes gaan we zeker vooruit en doordat we al dit materiaal hebben, blijven we ook vooruitgaan!
Ik kan genieten van een mooie golf, zonsondergang tijdens het kiten en een zeehond die soms even boven komt om te kijken wat er aan de hand is.
80% van het leven bestaat al uit cijfers, wind, water en soms een zonnetje is het enige wat je nodig hebt met kitesurfen!

Gr ro

Wil jij ook genieten van deze te gekke sport? 

BOEK HIER

 • De beste instructeurs
  De beste instructeurs

  Ronald en Sander zijn beide IKO gecertificeerd en hebben jarenlange ervaring.

 • Veilige kitesurf lessen
  Veilige kitesurf lessen

  Het beste en veiligste kitesurf materiaal om jou als cursist goed les te kunnen geven.

 • Het beste materiaal
  Het beste materiaal

  Wij maken gebruik van het beste materiaal wat er momenteel op de markt is: Duotone Kiteboarding en ION.

 • Eerlijk kitesurf advies
  Eerlijk kitesurf advies

  Onze instructeurs geven eerlijk antwoord op al je vragen. Van het niveau dat je hebt, tot het bepalen van de juiste windrichting of materiaal.

Neem alvast eens een kijkje bij onze lespakketten, wat past het best bij jou?

lespakketten