Kitesurfen olympisch

De kogel is door de kerk! In 2024 zal het Kitesurfen voor het eerst een Olympische sport gaan worden.
Maar hoe zit het nu precies? Een aantal jaar terug was er ook al sprake van, en werd het uiteindelijk weer terug gedraaid…. Wij leggen het uit!

Misschien herinner je het je nog, een aantal jaren terug stond de hele surfwereld op zijn kop. Windsurfen zou verdwijnen als Olympische sport, en daar voor in de plaats zou het kitesurfen komen.
Kitesurfers die al jaren meededen in de wedstrijden van het Kitesurfen stippelden een route uit richting de Olympische Spelen, begonnen met trainen en gingen er vol voor om ervoor te zorgen dat zij klaar zouden zijn voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro! Veel windsurfers probeerden de overstap te maken naar het kitesurfen, leerden kitesurfen en gebruikten de tactiek die zij hadden uit het windsurfen tijdens het kitesurfen. Maar de voor de techniek was het toch nog flink trainen alvorens de “windsurfers” het niveau van de “kitesurfers” hadden. Een lastig verhaal, maar als jij als windsurfer nog een kans wilde maken op een Olympische medaille werd je gedwongen om de overstap te maken naar het kitesurfen. Of toch niet??

Na veel protest uit de windsurfhoek werd besloten om het windsurfen toch niet van de Olympische lijst te schrappen, maar wat betekende dit voor de kitesurfers die flink lekker gemaakt waren en al een kleine Olympische droom hadden gekregen?! Die werd flink hard onderuit gehaald, want het kitesurfen werd weer geschrapt en zou toch niet Olympisch worden. De windsurfers stoften de windsurfmaterialen weer af en begonnen met trainen op de Olympische windsurf discipline.
De kitesurfers gingen door met waar ze zo van hielden, het kitesurfen, maar met een nare nasmaak.

MAAR NU! Een aantal jaar later is er toch een besluit genomen om deze te gekke sport toe te voegen aan het mooie lijstje met watersporten tijdens de Olympische Spelen. Het zal plaats vinden tijdens de Olympische Spelen van 2024 in Parijs.

De discipline

Dat er is gekozen voor de “race-discipline” Kitesurfen staat vast, maar welke race-discipline
wordt nog bekeken. Het zal waarschijnlijk iets in de richting van het Hydrofoilen gaan worden.
 

Hydrofoilen

Hydrofoilen is de laatste jaren flink populair geworden, tevens is dit een discipline die gevaren kan worden met relatief weinig wind. Dit houdt in dat je ook op locaties waar je wat minder wind hebt goed een wedstrijd kunt houden. Er is nog ruimte voor 1 extra medaille tijdens de Olympische Spelen van 2024, dus er wordt sterk gedacht aan een mixed-team discipline. Hoe dit allemaal vorm gaat krijgen is afwachten. 

Welke discipline het ook gaat worden, wij als fanatieke kitesurfers zijn natuurlijk al super enthousiast dat het eindelijk zo ver is en onze sport Olympisch gaat worden!

 • De beste instructeurs
  De beste instructeurs

  Ronald en Sander zijn beide IKO gecertificeerd en hebben jarenlange ervaring.

 • Veilige kitesurf lessen
  Veilige kitesurf lessen

  Het beste en veiligste kitesurf materiaal om jou als cursist goed les te kunnen geven.

 • Het beste materiaal
  Het beste materiaal

  Wij maken gebruik van het beste materiaal wat er momenteel op de markt is: Duotone Kiteboarding en ION.

 • Eerlijk kitesurf advies
  Eerlijk kitesurf advies

  Onze instructeurs geven eerlijk antwoord op al je vragen. Van het niveau dat je hebt, tot het bepalen van de juiste windrichting of materiaal.

Neem alvast eens een kijkje bij onze lespakketten, wat past het best bij jou?

lespakketten