Tweedehands kitesurf spullen kopen

 

De markt van tweedehands kitesurf spullen wordt steeds groter. We zien dat het aanbod ook verandert en er zelfs erg verouderde kites worden aangeboden op verschillende sites zoals marktplaats.nl. Om onze klanten te behoeden voor een miskoop hebben we hieronder een aantal tips op een rij gezet die je kunt gebruiken bij het aanschaffen van een tweedehands kite!

 

Het doek van de kite

Let er op dat het doek een knisperend geluid maakt, dit is een teken dat het niet te intensief gebruikt is. Waar je verder op let is of het doek verkleurd is en/of slijtplekken heeft.

 

Reparaties

Het kan voorkomen dat kites worden aangeboden waarbij het doek in het verleden is gerepareerd. Op zich hoeft dit geen showstopper te zijn mits het vakkundig en professioneel is gemaakt. De vliegeigenschappen zijn dan namelijk niet aangetast. Het doek ziet er netjes uit en de stiksels sluiten ook netjes aan. Last but not least vraag even bij welk bedrijf de reparatie is uitgevoerd.

 

Leading edge

De Leading Edge is tevens heel belangrijk om te controleren op slijtage plekken, dit kan betekenen dat de kite veel over strand is gegleden of veel en lang op strand heeft gelegen. Reparaties in de leading edge zijn prijzig en deze worden niet altijd even mooi uitgevoerd.

 

Bladders (Tubes)

Als je een gebruikte kite wilt kopen, pomp deze dan altijd op! Na het oppompen van de kite, sluit je de struts (de kleine bladders welke met lucht gevuld zijn) af met de clips van het one-pump systeem, zodat je goed kunt zien wat er lek is, de strut of de Leading Edge. Na het oppompen laat je hem even liggen en kun je de bar of board bekijken.

 

Bar

De bar is ook belangrijk voor controle, check of de bar bij de kite hoort en niet van een ander merk is. Kijk daarnaast of het safety systeem naar behoren functioneert en hoe het depowerkoord eraan toe is. Let op of de grip van de bar niet versleten is of loslaat, dit i.v.m. blaren. Als laatste kijk je naar de maat van de bar. Een groter type kite heeft meestal een grotere bar als een kleinere kite.

 

Kitesurflijnen

Loop de lijnen uit, tijdens het uitlopen voel je gelijk of er geen knoopjes of andere oneffenheden in de lijnen zitten. Als je de lijnen hebt uitgelopen is het belangrijk om te controleren of alle lijnen nog dezelfde lengte zijn en dus niet zijn opgerekt. Vraag daarnaast altijd even naar de lengte van de lijnen, de normale standaard lijnlengtes liggen tussen 22 en 25 meter.

 

Jaartal

Wij zijn hierin heel stellig, koop nooit een kite ouder dan 4 jaar, de ontwikkelingen gaan erg hard. Oudere type kites herstarten vaak slecht en het depower en safety systeem werken niet meer als bij aanschaf. Daarnaast zijn deze meestal vaak gebruikt en is de kans dus groter dat de kite versleten is. Goedkoop is in dit geval helaas vaak duurkoop. 

 

De laatste tips

Heb je de mogelijkheid om af te spreken bij een kitesurfspot, direct doen! Je kunt je de kite uitproberen en zo kom je er het snelste achter of er iets mis is. Oh ja neem een pomp mee! 

Voor tweedehands kites op internet kun je o.a. terecht bij de volgende sites:

 • www.marktplaats.nl
 • www.kitehigh.nl
 • www.hanglos.nl
 • De beste instructeurs
  De beste instructeurs

  Ronald en Sander zijn beide IKO gecertificeerd en hebben jarenlange ervaring.

 • Veilige kitesurf lessen
  Veilige kitesurf lessen

  Het beste en veiligste kitesurf materiaal om jou als cursist goed les te kunnen geven.

 • Het beste materiaal
  Het beste materiaal

  Wij maken gebruik van het beste materiaal wat er momenteel op de markt is: Duotone Kiteboarding en ION.

 • Eerlijk kitesurf advies
  Eerlijk kitesurf advies

  Onze instructeurs geven eerlijk antwoord op al je vragen. Van het niveau dat je hebt, tot het bepalen van de juiste windrichting of materiaal.

Neem alvast eens een kijkje bij onze lespakketten, wat past het best bij jou?

lespakketten