Wij als kitesurfschool horen het nog te vaak; "Kitesurfen is natuurlijk een best gevaarlijke sport".
Wij vinden: Kitesurfen is zo gevaarlijk als je het zelf maakt. Je hoort wel eens dat er ongelukken gebeuren, maar dit zijn de "kitesurfers" (of eigenlijk mogen ze zich nog geen kitesurfer noemen) die een tweedehands kite kopen en zelf wel even gaan proberen om deze kite op te starten.

Kitesurfles

Tijdens je kitesurfles leer je alles over het kitesurfen, dus ook hoe je de kite op kunt laten, en hoe je om moet gaan met de wind en de kite. 
Zorg dan ook altijd dat je kitesurfles neemt bij een goede kitesurfschool. tijdens je kitesurflessen kun je dan alles leren over de wind, het weer en het kitesurfen. Als je dan hebt geleerd hoe je de kite op moet laten en veilig aan de slag kunt gaan, dan kun je zelf aan de slag met het kitesurfen. Je zult dan merken dat kitesurfen te gek is, en wanneer je zelf verstandig aan de slag gaat, er ook niks kan gebeuren. Natuurlijk moet je er altijd voor zorgen dat je goed na blijft denken! 
Ga NOOIT zomaar een kite oplaten zonder kitesurfles te hebben genomen. Je kunt voor je kitesurfles prima aan de slag met een powerkite of matrasvlieger, maar wacht met de kitesurf kite tot je de kitesurfles neemt. 
Materiaal
Er wordt heel vaak geprobeerd om geld te besparen met het aanschaffen van tweedehands kitesurfmateriaal. We blijven Nederlanders, dat is geen enkel probleem, maar je moet wel na blijven denken. Zeker als het gaat om kitesurfmateriaal. 
Zorg dat je kitesurfmateriaal koopt wat niet te oud is of te veel gebruikt, je leest bij "tweedehands kitesurf materiaal" waar je op moet letten. 

Er is veel veranderd tijdens de start van het kitesurfen rond 2000, tegenwoordig is kitesurfen echt wel veilig. Er zijn dan wel een aantal dingen waarop je moet letten, dit leer je tijdens je kitesurflessen. 
Ook zie je dat kitesurfen een heel toegankelijke sport is geworden, en eigenlijk voor bijna iedereen is! Van jong tot oud, sportief of iets minder sportief, met het hele gezin om samen met je vriend, kitesurfen is leuk voor iedereen.

Wil je meer leuke dingen lezen over het kitesurfen?

Lees onze Kennisbank

 • De beste instructeurs
  De beste instructeurs

  Ronald en Sander zijn beide IKO gecertificeerd en hebben jarenlange ervaring.

 • Veilige kitesurf lessen
  Veilige kitesurf lessen

  Het beste en veiligste kitesurf materiaal om jou als cursist goed les te kunnen geven.

 • Het beste materiaal
  Het beste materiaal

  Wij maken gebruik van het beste materiaal wat er momenteel op de markt is: Duotone Kiteboarding en ION.

 • Eerlijk kitesurf advies
  Eerlijk kitesurf advies

  Onze instructeurs geven eerlijk antwoord op al je vragen. Van het niveau dat je hebt, tot het bepalen van de juiste windrichting of materiaal.