Ben je na je kitesurfles zo fanatiek geworden dat je wilt gaan kitesurfen in de winter? Zorg er dan voor dat je je goed voorbereid (nog beter als je in de zomer doet). 

Ga ALTIJD kitesurfen met een “buddy” zodat je altijd met z’n tweeën bent, en er iemand weet waar je bent en of je op het water bent. 

Kitesurfen in de winter

Check al je materiaal extra voor je het water op gaat, kan je Quick release niet per ongeluk losschieten? Is je kite niet lek? Zitten je lijnen goed vast. Natuurlijk moet je dit ook in de zomer goed checken, maar als je in de winter op het water bent en er zou iets losschieten of leeglopen is het extra koud en houdt je het minder lang vol. 

Zorg er voor dat je een warme outfit hebt, naast een winter wetsuit is het belangrijk dat je neopreen schoentjes en handschoenen aan hebt, ook kun je een neopreen cap of muts op je hoofd zetten voor extra bescherming tegen de kou.
Bij "Winteruitrusting in de winter” vindt je meer informatie over de speciale extra bescherming in de winter.

Denk er aan dat de het water van de Noordzee in de winter wel rond de 5 graden kan zijn, dit is flink koud. Het IJsselmeer kan daar zelfs nog onder zakken. Hier wil je niet te lang in liggen. 
Maak je sessie dan ook nooit te lang in de winter, zorg dat je niet te lang in de koude wind staat of in het koude water moet zwemmen/liggen. 

Ga niet te ver uit de kust om te voorkomen dat je voor rotte verassingen komt te staan. 


Wil je meer leuke dingen lezen over het kitesurfen?

Lees onze Kennisbank

 • De beste instructeurs
  De beste instructeurs

  Ronald en Sander zijn beide IKO gecertificeerd en hebben jarenlange ervaring.

 • Veilige kitesurf lessen
  Veilige kitesurf lessen

  Het beste en veiligste kitesurf materiaal om jou als cursist goed les te kunnen geven.

 • Het beste materiaal
  Het beste materiaal

  Wij maken gebruik van het beste materiaal wat er momenteel op de markt is: Duotone Kiteboarding en ION.

 • Eerlijk kitesurf advies
  Eerlijk kitesurf advies

  Onze instructeurs geven eerlijk antwoord op al je vragen. Van het niveau dat je hebt, tot het bepalen van de juiste windrichting of materiaal.