Hoe wordt een kitesurfles opgebouwd, en waar moet je op letten als je kitesurfles wilt gaan nemen? Een vraag die ons vaak gesteld wordt.
We hebben het zo duidelijk mogelijk op de website geplaatst, maar hierbij een uitgebreide beschrijving van hoe een kitesurfles opgebouwd wordt. Dit is natuurlijk een klein beetje afhankelijk van hoe snel je alles oppakt, maar ga uit van de onderstaande kitesurfles opbouw.

Kitesurfles opbouw

Allereerst kijk je op de website welk pakket je het meeste aanspreekt, ben jij meer iemand die gaat voor een privé kitesurfles of vind jij het fijn om in een groep te beginnen met kitesurfen? Deze keuze zul je zelf moeten maken en is voor iedereen anders. Wanneer je er uit bent welk kitesurfles pakket je wilt gaan volgen klik je op de "boek nu” knop, je gaat dan naar de boeking pagina. Op de boeking pagina kun je jouw kitesurfles vastleggen, je kiest je lespakket en vult je gegevens in, heb je nog vragen? Dan stel je deze in dit formulier!

Zodra wij jouw aanmelding of vraag ontvangen nemen we contact met je op om wat dingen uit te leggen of om te vragen op welke datums je kitesurfles kunt komen volgen. Zodra de wind goed is op een van de door jou opgegeven datums ontvang je van ons een email met de laatste informatie en zien we je op het strand. Zorg dat je altijd wat eerder aanwezig bent, dan krijg je van ons nog even een kopje koffie of thee en kun je even kennis maken met je instructeur.

We beginnen je kitesurfcursus op het strand, dit doen we om op een rustige manier te leren omgaan met de wind en de kite. Je kitesurfinstructeur zal je alles uitleggen over de wind, de kite en de kitesurfspot. Jouw kitesurfinstructeur zal je leren omgaan met de kite en je op je gemak laten voelen met de kite.

Zodra jij je fijn voelt met de kite en je weet hoe alle safetysystemen werken kunnen we de volgende stap zetten. Een wetsuit aan en het water in! Nu komt er een stuk meer bij kijken en het is fijn als je de vlieger al lekker onder controle hebt. We gaan Bodydraggen, zorgen dat we kracht in de kite genereren en hierdoor door het water meegetrokken worden. Dit alles goed gecontroleerd zodat we om leren gaan met de kracht die we kunnen genereren en hoe we het kunnen controleren.

Gaat dit allemaal goed en voel je je op je gemak in het water, dan is het tijd om het kitesurfboard erbij te gaan pakken. Ben jij klaar voor je eerste waterstart (link naar waterstart)? Normaal gesproken kun je na de complete kitesurfcursus zelfstandig aan de slag. We hebben je dan alles geleerd op het gebied van veiligheid en hebben je geholpen met de waterstart en eerste meters, nu moet je zo veel mogelijk uren maken om elke dag veel nieuwe dingen te leren!
Dus met 3 x 3 uur kitesurfles ben je een heel eind op weg.

Wil je meer leuke dingen lezen over het kitesurfen?

Lees onze Kennisbank

 • De beste instructeurs
  De beste instructeurs

  Ronald en Sander zijn beide IKO gecertificeerd en hebben jarenlange ervaring.

 • Veilige kitesurf lessen
  Veilige kitesurf lessen

  Het beste en veiligste kitesurf materiaal om jou als cursist goed les te kunnen geven.

 • Het beste materiaal
  Het beste materiaal

  Wij maken gebruik van het beste materiaal wat er momenteel op de markt is: Duotone Kiteboarding en ION.

 • Eerlijk kitesurf advies
  Eerlijk kitesurf advies

  Onze instructeurs geven eerlijk antwoord op al je vragen. Van het niveau dat je hebt, tot het bepalen van de juiste windrichting of materiaal.