Om te gaan kitesurfen in de winter moet je op een paar dingen letten. Voor de omstandigheden lees je hier meer, en hieronder leggen we uit waar je op moet letten wat betreft het kitesurfmateriaal.

Een goede winteruitrusting bij kitesurfen bestaat uit

WETSUIT

Je wetsuit voor de winter moet flexibel zijn maar vooral warm, deze zijn te verkrijgen in verschillende diktes en met cap of zonder cap.
De minimale dikte van je wetsuit in de winter is vanuit eigen ervaring toch 5/3 mm, alles daaronder raden wij af! Wil je zelfs als het vriest het water op, dan bestaat er ook nog een droogpak. Een droogpak, ook wel drysuit genoemd, bied de volgende voordelen:

 • Een speciale waterdichte rits
 • Speciale seals aan polsen en hals
 • Helemaal waterdicht op de naden
 • Aan het droogpak zitten de schoenen er meestal aan vast
 • Je kunt je gewone kleding eronder houden
 • Veel warmer als een wetsuit.
TOEBEHOREN TIJDENS JE WINTERSESSIE

Naast een goed wetsuit of droogpak is het aan te raden om een set goede neopreen handschoenen, schoenen en een cap aan te schaffen! Je handen, voeten en hoofd warm houden is erg belangrijk tijdens je wintersessie! De meeste lichaamswarmte verlies je via je hoofd, handen en voeten, dus zorg er voor dat deze goed ingepakt zijn. Zeker wanneer het waait is het in de winter flink koud! Misschien heb je wel eens gehoord van “Wind chill” of “de wind chill factor”. Neopreen handschoenen en schoenen zijn ook te verkrijgen in verschillende diktes, dit is vooral erg persoonlijk en laat je goed adviseren hierover zodat je geen kramp krijgt en lekker warm blijft, maar vooral kunt blijven bewegen! Caps zijn er als muts of bijna geheel dekkend.

Kitesurfweer in de winter

In de winter heb je vaak met extremere weersomstandigheden te maken, denk hierbij aan de kou en weersveranderingen volgen zicht sneller op! Lees HIER meer over het kitesurfweer in de winter.

Wil je meer leuke dingen lezen over het kitesurfen?

Lees onze Kennisbank

 • De beste instructeurs
  De beste instructeurs

  Ronald en Sander zijn beide IKO gecertificeerd en hebben jarenlange ervaring.

 • Veilige kitesurf lessen
  Veilige kitesurf lessen

  Het beste en veiligste kitesurf materiaal om jou als cursist goed les te kunnen geven.

 • Het beste materiaal
  Het beste materiaal

  Wij maken gebruik van het beste materiaal wat er momenteel op de markt is: Duotone Kiteboarding en ION.

 • Eerlijk kitesurf advies
  Eerlijk kitesurf advies

  Onze instructeurs geven eerlijk antwoord op al je vragen. Van het niveau dat je hebt, tot het bepalen van de juiste windrichting of materiaal.