De 3 grootste misvattingen voor mensen die willen leren kitesurfen!

Leren kitesurfen, volgens ons het mooiste wat er bestaat. Maar hoe overtuigen we jou om deze prachtige sport te gaan beoefenen? Moeten we je eigenlijk nog overtuigen?
Een zijn met de natuur, na je werk het hoofd even helemaal leeg maken, het vrije gevoel,  als je het zo leest zou iedereen willen leren kitesurfen.

Vaak zijn er misvattingen die mensen ervan weerhouden om kitesurfles te nemen. Wij hebben de 3 grootste misvattingen op een rij gezet. 

Hoe zwaar moet je minimaal zijn om te leren kitesurfen? 

We horen nog heel vaak: "Ik ben veel te licht om te kunnen kitesurfen", maar na duizenden cursisten kunnen we wel zeggen dat dit onzin is. Wanneer je boven de 30 kilo weegt kun je leren kitesurfen! We kunnen de maat van de vlieger tegenwoordig zo aanpassen dat iedereen met de juiste vlieger kan leren kitesurfen. Wij zorgen ervoor dat jij de juiste maat kite gebruikt om op een veilige en verantwoorde manier te genieten van deze te gekke sport. Daarbij komt dat de veiligheidssystemen in de afgelopen jaren zo zijn verbeterd dat je perfect kunt reguleren hoeveel kracht je in de vlieger wilt hebben. 
Loop je op het strand, dan wil je rustig kunnen lopen zonder meegesleept te worden, maar wanneer je op je board wilt komen tijdens de waterstart zul je iets meer kracht in de vlieger moeten creëren om uit het water te komen en weg te kunnen varen! 
De dames leren kitesurfen bij 4Wind op het strand van Castricum.

Hoeveel kracht kost kitesurfen (heb Ik te weinig kracht om te leren kitesurfen?).

Ook dit is in veel gevallen niet waar. Doordat we bij het kitesurfen gebruik maken van een trapeze (harnas wat om je middel heen zit) waar alle kracht van de vlieger aan vast zit, heb je bijna geen kracht op je armen en zul je deze alleen gebruiken om de vlieger te besturen en te controleren. Dus om de vlieger van links naar rechts te sturen zul je de kracht in je armen nodig hebben, je bent je niet de hele kitesurfsessie aan het optrekken zoals veel mensen denken (dankzij die te gekke trapezes!!). 

Kitesurfen is gevaarlijk!

Hier willen we ook graag voor eens en voor altijd afscheid van nemen. Kitesurfen is geen gevaarlijke sport, zolang jij op de juiste manier leert omgaan met de kitesurfmaterialen en daarom is het belangrijk om te leren kitesurfen bij een goede kitesurfschool. Tijdens de les leer jij welke vlieger je het beste kunt gebruiken, en hoe de veiligheidssystemen werken. Hoe je de vlieger op kan laten en landen. Hoe je hem netjes kunt besturen en in de lucht kunt houden. En vooral dat je niet met te veel wind het water op gaat, ga genieten van deze prachtige beleving met de juiste wind en zorg ervoor dat je het juiste materiaal op de juiste manier gebruikt.

Wij leren je kitesurfen op het strand van Castricum. Met het beste materiaal op de markt.
Kitesurfen is gevaarlijk wanneer je een zogeheten ‘’marktplaats kitesurfer’’ bent, dit wil zeggen: Je koopt een hele goedkope kite op marktplaats (uit het jaar 0) rijdt naar het strand en gaat proberen de vlieger zelf even op te laten om eens te kijken hoe dat kitesurfen in zijn werk gaat. Jezelf leren kitesurfen is niet veilig! En dit zijn dan ook de gevallen wat gevaarlijke situaties opleveren. De marktplaats kitesurfers en mensen die niet goed nadenken over wat ze doen maken de sport gevaarlijk. 

Vooral de opbouw van de kitesurfles is heel belangrijk, met de juiste stappen tijdens de les sta je binnen no time op het board.

Bij het leren kitesurfen is het belangrijk dat je de oefeningen stap voor stap doorneemt. Om op een rustige en verantwoorde manier te leren kitesurfen moet je er voor zorgen dat je rustig met de kite om leert gaan en vertrouwen krijgt in het materiaal en je eigen vaardigheden.
We beginnen daarom bij les 1 ook met het leren kennen van de wind en het optuigen van de kite. Zodra dit duidelijk is zullen we de volgende stap zetten naar het besturen van de kite. Kun je de kite dromen dan springen we het water in om nog wat oefeningen te doen voor we het board erbij pakken. Om zo snel en goed mogelijk te leren kitesurfen is het handig om deze stappen stap voor stap te doorlopen. Na de kitesurflessen zul je zelfstandig verder kunnen leren kitesurfen. 

De veiligheidssystemen zijn belangrijk om door te nemen tijdens het leren kitesurfen.
Dus zet de stap en kom een keer langs voor een les, wij leren je op een veilige, en vooral leuke manier alle ins en outs van het kitesurfen. 

Hopelijk zien we je snel op het strand!

Wil je leren kitesurfen, lees dan dit!

 • De beste instructeurs
  De beste instructeurs

  Ronald en Sander zijn beide IKO gecertificeerd en hebben jarenlange ervaring.

 • Veilige kitesurf lessen
  Veilige kitesurf lessen

  Het beste en veiligste kitesurf materiaal om jou als cursist goed les te kunnen geven.

 • Het beste materiaal
  Het beste materiaal

  Wij maken gebruik van het beste materiaal wat er momenteel op de markt is: Duotone Kiteboarding en ION.

 • Eerlijk kitesurf advies
  Eerlijk kitesurf advies

  Onze instructeurs geven eerlijk antwoord op al je vragen. Van het niveau dat je hebt, tot het bepalen van de juiste windrichting of materiaal.

Neem alvast eens een kijkje bij onze lespakketten, wat past het best bij jou?

lespakketten