Kitesurfles op de mooiste locatie van Noord Holland.
Binnen 3 kitesurflessen leren kitesurfen! Ervaar zelf hoe het is om knallen over het water.
 

Boek nu een kitesurfles

Kitesurfles

Kitesurfles krijg je bij 4Wind van onze ervaren IKO gecertificeerde kitesurf instructeurs, we zorgen er voor dat je binnen no-time leert kitesurfen. Leer in 3 lessen kitesurfen.
Ervaar zelf hoe het is om te kitesurfen tijdens onze kitesurflessen op de mooiste locatie op het strand van Noord-Holland.

Bekijk hieronder onze verschillende kitesurfles pakketten, en bepaal welke het beste bij jou past:

Kitesurfles 1

Kiteles in noord holland

Les 1 van je kitesurfcursus omvat alle basistechnieken en kennis die je moet weten over het kitesurfen. Zo leren we je hoe je een kite moet klaarmaken en hoe je moet omgaan met de wind.

Door de jaren heen hebben wij gemerkt dat een goede basis van essentieel belang is voor goede stappen tijdens je kite les.
Zo nemen we de veiligheidssystemen door, en leren we je hoe je de kite moet besturen.
Kun jij de vlieger dromen en goed besturen, dan ben jij klaar voor de volgende stap.

Kitesurfles 2

Tijdens deze kite les gaan we wat meer kracht in de vlieger brengen, we gaan ons gecontroleerd door het water mee laten slepen en kijken hoe we er voor kunnen zorgen dat er kracht in de kite komt zodat we later goed op het board kunnen stappen en weg kunnen kitesurfen.

Het belangrijkste tijdens onze kitesurfles is dat jij als cursist moet leren kitesurfen, dus is het belangrijk dat jij uren aan de kite maakt. De instructeur legt iets uit en daarna is de kite weer voor jou! Voel jij je vertrouwd met de kite, dan is het tijd om het board erbij te pakken

Kitesurfles 3

Ben jij klaar voor je eerste meters? De derde kite les focussen we volledig op het

Tijdens jouw kitesurfcursus van 3 lessen zorgen we er voor dat jij klaar bent om zelf aan de slag te gaan. Na de kitesurfcursus zul je lekker kunnen gaan oefenen en heel vaak naar zee toe om te oefenen zorgen ervoor dat jij ons na enige tijd voorbij zult knallen!

 • De beste instructeurs
  De beste instructeurs

  Ronald en Sander zijn beide IKO gecertificeerd en hebben jarenlange ervaring.

 • Veilige kitesurf lessen
  Veilige kitesurf lessen

  Het beste en veiligste kitesurf materiaal om jou als cursist goed les te kunnen geven.

 • Het beste materiaal
  Het beste materiaal

  Wij maken gebruik van het beste materiaal wat er momenteel op de markt is: North Kiteboarding en ION.

 • Eerlijk kitesurf advies
  Eerlijk kitesurf advies

  Onze instructeurs geven eerlijk antwoord op al je vragen. Van het niveau dat je hebt, tot het bepalen van de juiste windrichting of materiaal.

Kitesurfles gevaarlijk?

Kitesurfen kan gevaarlijk zijn, maar niet wanneer je er voor kiest om kitesurfles te nemen bij de juiste kitesurfschool. Maar hoe vind je de juiste kitesurfschool? Belangrijk om te weten is dat wij onze kitesurflessen geven met de nieuwste materialen, alle veiligheidssystemen moeten goed werken en de kite moet gemakkelijk weer uit het water te herstarten zijn.

Tijdens je kitesurfles leer je dan ook dat jij zelf in de hand hebt hoe gevaarlijk het kitesurfen is, jij bepaald hoeveel kracht er in de vlieger zal komen en zorgt er voor dat er niks geks gebeurd. Zelf gaan proberen met een oude kite raden wij dan ook zeker af! Hier leer je niks van en de kans dat je lekker zult gaan kitesurfen is zeer klein.

Ondertussen hebben wij bij 4Wind Kitesurfles 4000+ cursisten leren kitesurfen, en heel veel van die cursisten komen nog regelmatig langsknallen na de kite les! Maak de juiste start met deze fantastische sport, dan ga je een nieuwe verslaving rijker zijn.
 

Al onze kitesurflessen met de nieuwste materialen

Twee keer per jaar nieuw materiaal binnen de kitesurfschool, en elke week al het materiaal checken zijn dingen die wij belangrijk vinden als kitesurfschool. Wij willen dat jij op een veilige en leuke manier leert kitesurfen, en als wij dit leerproces kunnen verbeteren door net die stap extra te zetten doen we dit graag!
Het is belangrijk dat je het tijdens je kitesurfles niet koud hebt, dus krijg je les in de beste wetsuits. De veiligheidssystemen moeten ten allen tijde werken, dus vernieuwen wij 2 keer per jaar de safetystystemen. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat je kite les krijgt met fijne kites die jou helpen in het leerproces in plaats van tegenwerken, daarom kiezen wij keer op keer weer voor de meest geschikte kite op de markt.
 

Kite les op een vaste locatie van alle gemakken voorzien

Een vaste locatie met een watersportcentrum waar jij altijd aan kunt komen waaien voor vragen over je kitesurfles. Eerst even kijken waar je terecht gaat komen? Geen probleem, neem eerst een kijkje.

Ons vaste watersportcentrum is te vinden op het prachtige strand van Castricum aan Zee in Noord-Holland. Een rustig strand met weinig kitesurfers, wat betekend dat jij tijdens je kitesurfles niet erg op hoeft te letten op wat er om je heen gebeurd. Daar houden we van en dat helpt je weer enorm met het zetten van die stappen richting je eerste meters!

Castricum aan Zee ligt op 20 minuten van onder andere Amsterdam, Alkmaar en Haarlem. Parkeren doe je op de prachtige parkeerplaats in de duinen voor €6,50 per dag, vanaf hier loop je zo het strand op richting onze kitesurfschool 4Wind kitesurfles.
Voor we de kitesurflessen beginnen starten we met een bakje koffie bij aankomst, zorg dan ook dat je altijd iets eerder aanwezig bent zodat je je rustig klaar kunt maken voor de kitesurfles begint. 

Klaar met je kite les en even rustig omkleden of afspoelen? Geen probleem! Neem daarna plaats op een van onze heerlijke banken en geniet van de kitesurfers op het water.
 

Kite les nemen wanneer jij dit wilt

Jij bepaald wanneer je kite les komt volgen. Geef aan ons door op welke dagen je beschikbaar bent voor het volgen van kitesurfles en wij zetten je in onze planning.
Natuurlijk willen we wel een beetje wind, dus moeten we de weersvoorspellingen in de gaten houden. Waait het goed op de door jou opgegeven dag, dan ontvang je van ons een email met de verder informatie voor jouw kitesurfles. Je hoort dan hoe laat je aanwezig moet zijn, en wat je mee moet nemen.
Wij geven kitesurflessen van begin april tot eind oktober en dit kan 7 dagen in de week, als de wind maar aanwezig is.
 

Zonder wind geen kitesurfles

Zonder wind geven we geen kite les, wij doen niet aan theorielessen of veel te grote kites waar je geen gevoel in hebt. Wij geven kitesurfles wanneer de wind goed is en je er ook echt iets van kunt leren.

Natuurlijk is de wind nog wel eens verschillend en zul je tijdens je kitesurflessen ook merken dat je de ene keer wat meer wind hebt als de andere keer. Maar dit is alleen maar goed voor je ervaring, en je zult zien dat dit prima op te vangen is door het verschil in maten van de kites.
 

Kosten kitesurfles

De kosten voor een kitesurfles in "groepsverband" bedragen €89,- per persoon per les, en €249,- per persoon voor de complete cursus van 3 lessen. Hier komen geen extra kosten meer bij voor het huren van een wetsuit of materiaal.
De prijzen op onze website zijn de prijzen die jouw kitesurfles kost! Geen gedoe met extra betalingen wanneer je op het strand aankomt maar gewoon eerlijk en duidelijk vooraf bekend. Op onze prijzenpagina kun je meteen zien wat jouw kitesurfles zal kosten!

Hoewel ik het vrij spannend vond in het begin, namen de instructeurs mijn angst snel weg en heb ik alle lessen vol kunnen genieten van de zee, wind en het kiten!

Femke Urlings - Cursist kitesurfles

Nadat ik mezelf enkele basic tricks had geleerd, waren de clinics van Sander een must om mij verder te laten evolueren in het freestyle kitesurfen. Voor mij was dit een ideale voorbereiding op competities in Nederland en België.

Lars de Groof - Cursist kitesurfles

In weer en wind deze fantastische sport te mogen beoefenen is ons mogelijk gemaakt met engelengeduld en passie van de instructeurs van 4Wind Watersports. De lessen waren gaaf, spannend, intensief en wat hebben we een lol gehad!

Richard en Hanneke - Cursisten kitesurfles

Ervaar zelf hoe leuk een kitesurfles is!

Boek nu een kitesurfles