leren kitesurfen tijdens onze kitesurfles op deze mooie locatie

KITESURFLES IN NOORD HOLLAND

Leren kitesurfen op een rustige locatie aan de kust van Noord-Holland

KITESURFLES IN CASTRICUM

Stap voor stap leren kitesurfen

Kitesurfles op een leuke, gezellige en veilige manier

Wanneer je kitesurfles gaat nemen wil je dit natuurlijk op een rustige plek doen waar de volledige aandacht bij jouw kitesurfles is. Onze getrainde instructeurs gaan met je op pad en zorgen er voor dat jij je op je gemak voelt en op een leuke, relaxte en vooral veilige manier kennis maakt met het kitesurfen. Al onze kitesurfinstructeurs zijn gecertificeerd en we leren je in 3 lessen veilig kitesurfen. 

Ervaar zelf hoe het is om te kitesurfen tijdens onze kitesurflessen op de mooiste locatie op het strand van Noord-Holland.

Bekijk hieronder onze verschillende kitesurfles pakketten, en bepaal welke het beste bij jou past:

boek gemakkelijk jouw kitesurfles bij kitesurfschool 4wind

Kitesurfles in groepsverband

3 uur les per kitesurfles met maximaal 3 personen in een groep
NIET LANGER BESCHIKBAAR
leren kitesurfen met het complete kitesurfles pakket

3-daagse kitesurfcursus

Word zelfstandig kitesurfer in 3 lessen met max 2 personen

vanaf € 419,- p.p.

(3x 3 of 2 uur) 

leren kitesurfen priveles

5-daagse kitesurfcursus

Zet de puntjes op de i en leer in 5 lessen alles wat je moet weten
vanaf € 665,- p.p.  
(5x 3 of 2 uur)
kitesurfles in een groep

Privéles, kitesurfles met privé instructeur

Krijg 2 uur les van je privé instructeur op je eigen niveau en snelheid
€ 179,-  (2 uur)
kitesurfles met twee personen

Privé voor 2 kitesurfles

3 uur kitesurfles met 2 personen en een privé instructeur

€ 155,- p.p. (3 uur)

Trick Clinic

2 uurs clinic, maak stappen naar je volgende trick
€ 145,-  (eigen materiaal, €195,- incl. materiaal)
kitesurfschool 4wind, van jongensdroom naar gave ervaring

Progression Session

2uur supervisie met max 3 personen

€ 99,- p.p. (eigen materiaal, €149,- incl. materiaal)

Kitesurfles in Noord-Holland op de mooiste locatie

Ervaar zelf hoe het is om te knallen over het water tijdens een kitesurfles

we geven kitesurfles vanuit ons mooie watersportcentrum op het noordzeestrand van Noord-Holland

De beste instructeurs

Ronald en Sander zijn beide net als al onze kitesurf instructeurs IKO gecertificeerd en hebben stuk voor stuk jarenlange ervaring in het geven van kitesurfles.

Veilige kitesurflessen

Wij maken gebruik van het beste materiaal wat er momenteel op de markt is: Duotone en ION. Dit in combinatie met onze goed opgeleide kitesurfinstructeurs zorgt voor de veiligste lessen

Eerlijk kitesurf advies

Onze instructeurs geven eerlijk antwoord op al je vragen. Van het niveau dat je hebt, tot het bepalen van de juiste windrichting of materiaal. Na de les nog vragen? We nemen ze samen door!

Ons leuke team helpt je graag op weg!

Ook na de kitesurfles willen we er voor je zijn! Dankzij de gezellige en relaxte sfeer blijven veel oud cursisten bij ons langskomen voor een top dag op het strand. Ook jij bent natuurlijk van harte welkom!

Kitesurfles

Tegenwoordig kun je op bijna elk strand kitesurfles volgen, te gek natuurlijk dat de kitesurf sport zo aan het groeien is en we er steeds meer enthousiaste kitesurfers bij krijgen. Maar zie je als startende kitesurfer door de bomen het bos nog wel?
Het is belangrijk dat je op een paar dingen goed let wanneer je een geschikte kitesurfschool voor jouw kitesurfles zoekt. Wij vinden een aantal dingen heel erg belangrijk voor, tijdens en na je kitesurfles, en maken ons hier de afgelopen jaren dan ook hard voor!

Belangrijk tijdens het leren kitesurfen

Denk bijvoorbeeld aan het persoonlijke contact, zoek je informatie over je kitesurfles, of heb je na het zien van de website toch nog wat vragen? Je zult altijd direct contact hebben met Sander zelf.

Kitesurfles inplannen? Dit doen we door middel van een super handig programma zodat je zelf kunt bepalen op welke dag je jouw kitesurfles in wilt plannen, en hoe laat je wilt starten. Je hebt dus alles (behalve de wind) in eigen hand! 

Na je kitesurfles wil je aan de slag, zelf oefenen! Maar hoe? Na de laatste kitesurfles nemen we alles nog even samen door, en wanneer je vragen hebt kun je die rustig nog even stellen. We geven je nog wat advies over kitesurfmateriaal wat je aan wilt gaan schaffen, of tips over de kitesurflocaties en windrichtingen. Wij vinden de after care na jouw kitesurflessen heel belangrijk.

Liever nog een keer een kitesurfset huren? Ook dit is mogelijk bij ons, we nemen graag nog even met je door waar je op moet letten en zorgen er zo voor dat de drempel om zelf aan de slag te gaan zo klein mogelijk is.

Eindelijk zelf oefenen na je kitesurfles

Ga je eindelijk zelf oefenen? De drempel is vaak hoog, kom je er even niet uit? Of heb je wat hulp nodig met je nieuw aangeschafte materiaal? Wij kijken even met je mee zodat jij met een gerust hart kunt gaan genieten van deze fantastische sport.


Veel kitesurfscholen kiezen er voor goedkopere prijzen online te zetten, om nieuwe cursisten naar de kitesurfles te lokken. Leuk, maar zodra je op het strand komt zie je dat je nog een wetsuit moet huren of je in een grote groep kitesurfles krijgt. Wij kiezen ervoor om duidelijke prijzen online te zetten, zodat jij precies weet hoeveel je kwijt zult zijn voor jouw kitesurfles.


De prijzen op onze website zijn dus totaal prijzen inclusief alles, je weet waar je aan toe bent.

Jij bepaalt wanneer je kitesurfles volgt

Uiteraard zijn we bij het kitesurfen een beetje afhankelijk van de wind, maar je kunt bij ons 7 dagen in de week kitesurfles krijgen. Je kunt zelf je kitesurfles inplannen wanneer jij dit wilt.

Dus geen daluren voor actieprijzen of lastig afspraken maken, maar duidelijk en snel contact! Wij gaan er voor dat jij zo snel mogelijk zelfstandig kunt gaan oefenen.

Kitesurfles vanuit ons watersportcentrum

Sinds een aantal jaren hebben we een prachtig watersportcentrum op het strand van Castricum aan Zee, van hieruit geven we onze kitesurflessen. Het is belangrijk dat je op een goede manier kitesurfles krijgt, maar het is ook belangrijk dat je een fijne dag beleeft op het strand! Hier zorgen we voor met ons watersportcentrum en alle bijbehorende faciliteiten.


Voor de kitesurfles start maak je kennis met je kitesurfinstructeur. Je wetsuit aantrekken in een omkleedruimte in plaats van op een parkeerplaats? Natuurlijk! Je waardevolle spullen achter slot en grendel, uiteraard.
Na de kiteles een warme douche pakken, of even nagenieten van de les? Plof neer op een van onze loungebanken en geniet van de kitesurfers die hun kunsten laten zien op het water.

KITESURFLES MET HET NIEUWSTE MATERIAAL

Wij zorgen er voor dat je kiteles krijgt met het nieuwste en veiligste materiaal wat momenteel op de markt te verkrijgen is.

Kitesurfles bij 4Wind

We zijn graag transparant en duidelijk met onze prijzen, hopelijk zie je nu hoe we deze hebben opgebouwd.
Jaren geleden zijn we begonnen met z’n tweeën, maar al snel groeiden we en kwamen instructeurs ons helpen. Een aantal jaren verder en we hebben een prachtig team met enthousiaste en kundige instructeurs. Maar werken we nog elke dag graag mee tijdens de kitesurflessen. Helaas kunnen we niet elke kitesurfles zelf geven, maar waar mogelijk staan wij in het water te juichen wanneer jij je eerste meters maakt op je kitesurfboard!

Benieuwd wat we per kitesurfles ongeveer zullen behandelen? Kijk hieronder hoe we de lessen proberen op te bouwen.

Klaar voor je eerste kites​urfles?

eerste kitesurfles in castricum

Kitesurfles 1

Kitesurfles 1 van je kitesurfcursus omvat alle basistechnieken en kennis die je moet weten over het kitesurfen. Zo leren we je hoe je een kite moet klaarmaken en hoe je moet omgaan met de wind.
Door de jaren heen hebben wij gemerkt dat een goede basis van essentieel belang is voor goede stappen tijdens je kite les.


Het is prettig om nog wat strand onder je voeten te hebben wanneer je de kite leert kennen, we beginnen dan ook vaak op het strand om rustig alles door te nemen en je klaar te maken voor het water! 
Zo nemen we de veiligheidssystemen door, en leren we je hoe je de kite moet besturen.
Kun jij de vlieger dromen en goed besturen, dan ben jij klaar voor de volgende stap.
tweede kitesurfles in castricum

Kitesurfles 2

Tijdens deze kite les gaan we wat meer kracht in de vlieger brengen, we gaan ons gecontroleerd door het water mee laten slepen en kijken hoe we er voor kunnen zorgen dat er kracht in de kite komt zodat we later goed op het board kunnen stappen en weg kunnen kitesurfen.


We leren je ook hoe je zelfstandig de kite herstarten uit het water na een crash, en dat het helemaal geen probleem hoeft te zijn als de kite in het water valt. 


Belangrijk tijdens onze kitesurfles is dat jij als cursist moet leren kitesurfen, dus is het belangrijk dat jij uren aan de kite maakt. De instructeur legt iets uit en daarna is de kite weer voor jou! Voel jij je vertrouwd met de kite, dan is het tijd om het board erbij te pakken.
derde kitesurfles in castricum

Kitesurfles 3

Ben jij klaar voor je eerste meters? De derde kite les focussen we volledig op waterstarten met het board!

Tijdens jouw kitesurfcursus van 3 lessen zorgen we er voor dat jij klaar bent om zelf aan de slag te gaan. Na de kitesurfcursus zul je lekker kunnen gaan oefenen en heel vaak naar zee toe om te oefenen zorgen ervoor dat jij ons na enige tijd voorbij zult knallen!

Kitesurfles 4

De basis is gelegd, je hebt in les 3 wat meters gemaakt, nu gaan we de puntjes op de i zetten. We gaan werken aan je houding, en zorgen dat je de snelheid kunt behouden om door te blijven varen.

Je gaat werken aan je houding op het board en ook is het belangrijk dat je kunt gaan aankanten en een koers kunt bepalen. De instructeur leert je stap voor stap nog wat extra dat je nog zekerder op weg kunt gaan.

Kitesurfles 5

Dit is waarschijnlijk je laatste kitesurfles, dat wil zeggen dat je hierna zelf aan de slag zult gaan. Hoe ga je jezelf redden? Wie heeft er voorrang op het water? En hoe verander je van vaarrichting? Allemaal dingen die we behandelen in deze les. Zijn er dingen waar je nog aan wilt werken? Dan is dit de tijd om het door te nemen.

Uiteraard gaan we na de les bespreken waar je op moet letten bij de aanschaf van kitesurfmateriaal! 

Kitesurflessen gevaarlijk?

Kitesurfen kan gevaarlijk zijn, maar niet wanneer je er voor kiest om kitesurfles te nemen bij de juiste kitesurfschool. Maar hoe vind je de juiste kitesurfschool? Belangrijk om te weten is dat wij onze kitesurflessen geven met de nieuwste materialen, alle veiligheidssystemen moeten goed werken en de kite moet gemakkelijk weer uit het water te herstarten zijn.

Tijdens je kitesurfles leer je dan ook dat jij zelf in de hand hebt hoe gevaarlijk het kitesurfen is, jij bepaald hoeveel kracht er in de vlieger zal komen en zorgt er voor dat er niks geks gebeurd. Zelf gaan proberen met een oude kite raden wij dan ook zeker af! Hier leer je niks van en de kans dat je lekker zult gaan kitesurfen is zeer klein.

Ondertussen hebben wij bij 4Wind Kitesurfles 5000+ cursisten leren kitesurfen, en heel veel van die cursisten komen nog regelmatig langs knallen na de kite les! Maak de juiste start met deze fantastische sport, dan ga je een nieuwe verslaving rijker zijn.

Al onze kitesurflessen met de nieuwste materialen

Twee keer per jaar nieuw materiaal binnen de kitesurfschool, en elke week al het materiaal checken zijn dingen die wij belangrijk vinden als kitesurfschool. Wij willen dat jij op een veilige en leuke manier leert kitesurfen, en als wij dit leerproces kunnen verbeteren door net die stap extra te zetten doen we dit graag!
Het is belangrijk dat je het tijdens je kitesurfles niet koud hebt, dus krijg je les in de beste wetsuits. De veiligheidssystemen moeten ten allen tijde werken, dus vernieuwen wij 2 keer per jaar de safetystystemen. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat je kite les krijgt met fijne kites die jou helpen in het leerproces in plaats van tegenwerken, daarom kiezen wij keer op keer weer voor de meest geschikte kite op de markt.

Kiteles op een vaste locatie van alle gemakken voorzien

Een vaste locatie met een watersportcentrum waar jij altijd aan kunt komen waaien voor vragen over je kitesurfles. Eerst even kijken waar je terecht gaat komen? Geen probleem, kom eens langs voor een kennismaking.

Ons vaste watersportcentrum is te vinden op het prachtige strand van Castricum aan Zee in Noord-Holland. Een rustig strand met weinig kitesurfers, wat betekend dat jij tijdens je kitesurfles niet erg op hoeft te letten op wat er om je heen gebeurd. Daar houden we van en dat helpt je weer enorm met het zetten van die stappen richting je eerste meters!

Castricum aan Zee ligt op 20 minuten van onder andere Amsterdam, Alkmaar en Haarlem. Parkeren doe je op de prachtige parkeerplaats in de duinen voor €7,50 per dag, vanaf hier loop je zo het strand op richting onze kitesurfschool 4Wind kitesurfles.
Voor we de kitesurflessen beginnen starten we met een kennismaking en het ontmoeten van jouw instructeur, zorg dan ook dat je altijd iets eerder aanwezig bent zodat je je rustig klaar kunt maken voor de kitesurfles begint.

Klaar met je kite les en even rustig omkleden of afspoelen? Geen probleem! Neem daarna plaats op een van onze heerlijke banken en geniet van de kitesurfers op het water.

Kiteles nemen wanneer jij dit wilt

Jij bepaalt wanneer je kite les komt volgen. Je geeft zelf aan wanneer je wilt leren kitesurfen, dit kun je gemakkelijk inplannen en bijhouden in ons boekingssysteem. Je hebt je kitesurfles dus zo veel mogelijk zelf in de hand.
Natuurlijk willen we wel een beetje wind, dus moeten we de weersvoorspellingen in de gaten houden. Waait het goed op de door jou opgegeven dag, dan ontvang je van ons een email en sms met de verder informatie voor jouw kitesurfles. Je hoort dan hoe laat je aanwezig moet zijn, en wat je mee moet nemen.
Wij geven kitesurflessen van begin april tot eind oktober en dit kan 7 dagen in de week, als de wind maar aanwezig is.
boek gemakkelijk jouw kitesurfles bij kitesurfschool 4wind

Na je kitesurfles kitesurfmateriaal huren om zelf aan de slag te gaan? 

Ben je na je kitesurflessen enthousiast en wil je dolgraag doorpakken met het kitesurfen? Ga je dan voor een nieuwe (tweedehands) kitesurfset, of wil je liever eerst nog een paar keer kitesurf materiaal huren om te wennen aan het zelfstandig kitesurfen? Ook dan helpen we je graag op weg! Bij ons kun je het nieuwste materiaal van Duotone en ION huren voor scherpe prijzen, en ben je verzekerd van het juiste materiaal voor jouw kitesurfsessie.


JE EERSTE KITESURFSET AANSCHAFFEN? EN HULP NODIG?
Ook daarbij helpen we je graag op weg, Niet voor niets vinden cursisten dat wij de beste "after care" hebben! En daar zijn we trots op. 

These slides will be slide-able on the live version of your page!
Marc Bakker
Als je echt van alle luxe voorzien kite les wil ben je bij dit adres goed. Ik heb met mijn kinderen 3x3 uur les genomen zodat we alle veiligheids aspecten en basis dingen weten. Hierna kan je zelf aan de gang en de leraren kijken op de achtergrond mee en geven je tips over wat je het best kan kopen qua set.
kitesurfles review
Ms. Nameless
Add Your Stars
Lars de Groof
Nadat ik mezelf enkele basic tricks had geleerd, waren de clinics van Sander een must om mij verder te laten evolueren in het freesyle kitesurfen. Voor mij was dit een ideale voorbereiding op competities in Nederland en België.
review over onze kitesurflessen
Ms. Nameless
Add Your Stars
Richard en Hanneke
In weer en wind deze fantastiche sport te mogen beoefenen is ons mogelijk gemaakt met het engelengeduld en passie van de instructeurs van 4Wind. De lessen waren gaaf, spannend, intensief en wat hebben we een lol gehad! 
leren kitesurfen tijdens de kitesurfles bij 4wind
Ms. Nameless
Add Your Stars

Zonder wind geen kitesurfles

Zonder wind geven we geen kite les, wij doen niet aan theorielessen of veel te grote kites waar je geen gevoel in hebt. Wij geven kitesurfles wanneer de wind goed is en je er ook echt iets van kunt leren.

Natuurlijk is de wind nog wel eens verschillend en zul je tijdens je kitesurflessen ook merken dat je de ene keer wat meer wind hebt als de andere keer. Maar dit is alleen maar goed voor je ervaring, en je zult zien dat dit prima op te vangen is door het verschil in maten van de kites.

Kosten kitesurfles

De kosten voor een kitesurfles in "groepsverband" bedragen €110,- per persoon per les, €299,- per persoon voor de cursus van 3 lessen en €475,- per persoon voor de cursus van 5 kitesurflessen. Hier komen geen extra kosten meer bij voor het huren van een wetsuit of materiaal.
De prijs op onze website is de prijs die jouw kitesurfles kost! Geen gedoe met extra betalingen wanneer je op het strand aankomt maar gewoon eerlijk en duidelijk vooraf bekend. Op onze prijzenpagina kun je meteen zien wat jouw kitesurfles zal kosten!

Ervaar zelf hoe leuk kitesurfen is!