Questions? Call us at 0031 (0)6-42305561

General

Jullie geven les volgens de IKO, wat is IKO?

IKO is de Internationale Kiteboard Organisatie, deze organisatie zorgt er voor dat er op een veilige en goede manier word lesgegeven. Door ons aan te sluiten bij de IKO laten we zien dat we er naar streven de cursisten op een goede manier te leren kitesurfen. Voor meer informatie kijk op www.ikointl.com

Waarom hebben jullie in Zeeland meerdere locaties?

We zijn in Zeeland een mobiele kitesurfschool, daarom zijn we makkelijk verplaatsbaar voor lessen. Hierdoor kunnen we met alle windrichtingen lesgeven. Zo zijn we minder afhankelijk en kunnen de lessen sneller doorgaan.

Group lessons

Wat kan ik na de 1e kitesurfles?

Na deze 1e les heb jij controle over de kite en ben je al helemaal weg van de sport! Je bent op het strand bezig geweest met de vlieger en je skills getest in het water! Daarbij ondervind je de kracht van de kite en wordt je voortgesleept in het water! Je kunt nu verder met de tweede kitesurfles waarin je kennis gaat maken met het board!

Wat kan ik na de 2e kitesurfles?

Na de 2e kitesurfles heb jij controle over de kite en ben je begonnen met het boardstarten! Je bent op het strand bezig geweest met de vlieger en je skills getest in het water! Je hebt je eerste boardstarts gemaakt met vallen en opstaan. 

Wat kan ik na de 3e kitesurfles?

Na deze 3e kitesurfles heb jij controle over de kite en heb je meters gemaakt! Je bent op het strand bezig geweest met de vlieger en je skills getest in het water! Je hebt je eerste boardstarts gemaakt met vallen en opstaan en gejuicht toen je je eerste meters maakte.  

Wat moet ik meenemen voor de kitesurfles?

Voor de kitesurfles is bijna niks nodig, al het materiaal zit namelijk bij de les inbegrepen. Wat handig is om mee te nemen is wat drinken, eten en een handdoek. Eten en drinken kunnen op onze locatie Castricum ook gekocht worden in de bar.

Wat zijn de kosten en wat zit hierbij inbegrepen?

De prijzen van de kitesurflessen zijn terug te vinden op de prijzenpagina. Al het materiaal is bij de prijs inbegrepen. Onder het materiaal verstaan we de kite, de bar, het board, een wetsuit, eventuele schoentjes, helm, harnas, drijfvest en natuurlijk de instructeur!

Kan ik wel kitesurfen?

Iedereen kan leren kitesurfen, jong of oud. Kitesurfen bevat veel techniek en door middel van goede les kan iedereen dit beheersen.

Introduction lesson

Waarom een introductieles en geen eerste les?

De introductieles hebben we in het leven geroepen voor de mensen die nog niet zeker weten of kitesurfen echt hun sport is! Wanneer je voor de eerste les kiest (of de complete cursus) gaan we een stuk dieper op alles in. Meer dan 90% van de cursisten gaat na de introductieles door met de complete kitesurfcursus! 

Trick clinic

Wat moet ik kunnen om een trick clinic te volgen?

Eigenlijk kun je zodra je heen en weer kunt varen en hoogte kunt houden bij ons de trick clinic komen volgen. We kunnen je alles leren, van bochtjes maken en je eerste sprong tot aan de moeilijkste handle passes. Uiteraard beginnen we bij het begin, we bekijken wat je niveau is en wat een gepaste volgende stap is.

Hoe lang duurt het voor ik een nieuwe trick kan?

Het belangrijkste met nieuwe tricks leren is: veel doen en veel oefenen! Sommige tricks leer je in een half uur omdat je het snel door hebt, andere doe je wel weken over. Wij zorgen er in elk geval voor dat je weet wat je moet doen en geven tijdens de les alle tips om je verder te helpen.

Waarom een trick clinic volgen?

Vaak loop je tegen problemen op bij het aanleren van nieuwe tricks, het lastige is dat je zelf vaak niet ziet wat je fout doet. Doordat Sander hier zelf al vaak tegenaan is gelopen weet hij precies wat de juiste tips zijn om je net die nieuwe trick te laten landen.

 • The best instructors
  The best instructors

  Ronald and Sander are both IKO certified and have years of experience.

 • Safe lessons
  Safe lessons

  The best and safest gear there is combined with the knowledge to teach our students in a safe way.

 • The best gear
  The best gear

  We use the best and newest gear there is: Duotone Kiteboarding and ION essentials.

 • Honest
  Honest

  Our instructors will always give honest answer to your questions. We take time to explain every piece of kiteboarding 

Ready for your first kitesurfing lesson?

Book now