Corona maatregelen

Lees hier de Corona maatregelen

Eindelijk is het zo ver! We mogen starten met de kitesurflessen voor het seizoen van 2020. 

Wel zijn er een aantal maatregelen die we nemen om er voor te zorgen dat jij als klant en onze instructeurs geen risico's lopen. Lees snel wat we doen om er voor te zorgen dat we op een veilige manier kitesurfles kunnen geven: 

 • Onze klanten betalen vooraf online voor de kitesurfles, op deze manier hebben we geen contact voor de betalingen op het strand.
 • We vragen voorafgaand aan de les via de e-mail of je klachten hebt, en zo ja dan zullen we je kitesurfles moeten verschuiven en dien je binnen te blijven.
 • Ga voor vertrek thuis naar het toilet, de toiletten op het watersportcentrum zullen helaas gesloten moeten blijven. 
 • Helaas geen bakje koffie voor de les.
 • Bij een waterles vragen we je zwemkleding thuis aan te doen, zodat omkleden naar een wetsuit gemakkelijker is (kleedruimtes moeten gesloten blijven). 
 • Bij aankomst op het strand is het belangrijk dat je de 1,5 meter regel respecteert.
 • We schudden helaas even geen handen.
 • Tijdens de kitesurfles zullen we op 1,5 meter werken, let er dus ook zelf op dat je niet te dicht op je mede cursist staat. 
 • Volg instructies van onze instructeurs op. 
 • We gaan er van uit dat onze cursisten op een verantwoorde manier omgaan met de richtlijnen van het RIVM, samen kunnen we er voor zorgen dat we onze passie voor het kitesurfen kunnen blijven overbrengen.
 • En natuurlijk niet te vergeten, lekker buiten sporten want dat is sowieso goed voor iedereen! 

Nog geen kitesurfles geboekt? Doe dit dan snel, zodat we elkaar snel zien op het strand! 

Algemeen

Jullie geven les volgens de IKO, wat is IKO?

IKO is de Internationale Kiteboard Organisatie, deze organisatie zorgt er voor dat er op een veilige en goede manier word lesgegeven. Door ons aan te sluiten bij de IKO laten we zien dat we er naar streven de cursisten op een goede manier te leren kitesurfen. Voor meer informatie kijk op www.ikointl.com

Groepslessen

Wat kan ik na de 1e kitesurfles?

Na deze 1e les heb jij controle over de kite en ben je al helemaal weg van de sport! Je bent op het strand bezig geweest met de vlieger en je skills getest in het water! Daarbij ondervind je de kracht van de kite en wordt je voortgesleept in het water! Je kunt nu verder met de tweede kitesurfles waarin je kennis gaat maken met het board!

Wat kan ik na de 2e kitesurfles?

Na de 2e kitesurfles heb jij controle over de kite en ben je begonnen met het boardstarten! Je bent op het strand bezig geweest met de vlieger en je skills getest in het water! Je hebt je eerste boardstarts gemaakt met vallen en opstaan. 

Wat kan ik na de 3e kitesurfles?

Na deze 3e kitesurfles heb jij controle over de kite en heb je meters gemaakt! Je bent op het strand bezig geweest met de vlieger en je skills getest in het water! Je hebt je eerste boardstarts gemaakt met vallen en opstaan en gejuicht toen je je eerste meters maakte.  

Wat moet ik meenemen voor de kitesurfles?

Voor de kitesurfles is bijna niks nodig, al het materiaal zit namelijk bij de les inbegrepen. Wat handig is om mee te nemen is wat drinken, eten en een handdoek. Eten en drinken kunnen op onze locatie Castricum ook gekocht worden in de bar.

Wat zijn de kosten en wat zit hierbij inbegrepen?

De prijzen van de kitesurflessen zijn terug te vinden op de prijzenpagina. Al het materiaal is bij de prijs inbegrepen. Onder het materiaal verstaan we de kite, de bar, het board, een wetsuit, eventuele schoentjes, helm, harnas, drijfvest en natuurlijk de instructeur!

Kan ik wel kitesurfen?

Iedereen kan leren kitesurfen, jong of oud. Kitesurfen bevat veel techniek en door middel van goede les kan iedereen dit beheersen.

Trick clinic

Wat moet ik kunnen om een trick clinic te volgen?

Eigenlijk kun je zodra je heen en weer kunt varen en hoogte kunt houden bij ons de trick clinic komen volgen. We kunnen je alles leren, van bochtjes maken en je eerste sprong tot aan de moeilijkste handle passes. Uiteraard beginnen we bij het begin, we bekijken wat je niveau is en wat een gepaste volgende stap is.

Hoe lang duurt het voor ik een nieuwe trick kan?

Het belangrijkste met nieuwe tricks leren is: veel doen en veel oefenen! Sommige tricks leer je in een half uur omdat je het snel door hebt, andere doe je wel weken over. Wij zorgen er in elk geval voor dat je weet wat je moet doen en geven tijdens de les alle tips om je verder te helpen.

Waarom een trick clinic volgen?

Vaak loop je tegen problemen op bij het aanleren van nieuwe tricks, het lastige is dat je zelf vaak niet ziet wat je fout doet. Doordat Sander hier zelf al vaak tegenaan is gelopen weet hij precies wat de juiste tips zijn om je net die nieuwe trick te laten landen.

 • De beste instructeurs
  De beste instructeurs

  Ronald en Sander zijn beide IKO gecertificeerd en hebben jarenlange ervaring.

 • Veilige kitesurf lessen
  Veilige kitesurf lessen

  Het beste en veiligste kitesurf materiaal om jou als cursist goed les te kunnen geven.

 • Het beste materiaal
  Het beste materiaal

  Wij maken gebruik van het beste materiaal wat er momenteel op de markt is: Duotone Kiteboarding en ION.

 • Eerlijk kitesurf advies
  Eerlijk kitesurf advies

  Onze instructeurs geven eerlijk antwoord op al je vragen. Van het niveau dat je hebt, tot het bepalen van de juiste windrichting of materiaal.

Neem alvast eens een kijkje bij onze lespakketten, wat past het best bij jou?

lespakketten