Het plezier van het kitesurfen

Het plezier van het kitesurfen!

Ik ben nog niet zo oud, maar wel al een fossiel qua kiten (dit is inmiddels alweer het 16e jaar).
Ik ken het plezier van het kitesurfen al jaren, hoe ging het vroeger en is alles begonnen?

Samen met een vriendengroep kochten wij de eerste kites, een 12 en een 16 meter, je moest afwisselen bij het oppompen omdat er zoveel lucht in moest.

Maar, wel een hele mooie tijd, windmeters hadden we niet en onze policy was gaat je haar door de war dan kunnen we het water op!

Je begrijpt dat dit niet altijd perfect ging en we verschrikkelijk veel lol hebben gehad in die periode (veiligheid stond wel voorop).
In die tijd kon je nog niets meten, filmen of anderszins, je was een kiter en na de kitesessie gingen we aan het bier om na te praten over de sessie en vooral grote zeemansverhalen op te hangen over hoe hard en hoog we gingen!

De evolutie van de kitesurf sport

Het plezier van het kitesurfen is niet veranderd, maar het materiaal en de kitesurflessen zijn wel heel anders, menig kiter is veranderd in een lesauto, een spiegel in elke hoek, een camera op de weg gericht en je kunt meten hoe lang en hoe ver en hoog je ‘gereden’ hebt.
Elk kwartier rennen ze naar de kant om te kijken of ze hun record al voorbij zijn of dat hun trick er goed op staat!
Goede kiter, pro kiter, slechte kiter, beginnend of vergevorderde, het allerbelangrijkste lijkt mij het plezier in hetgeen wat je doet en het kiten onderling! Je kop leegmaken na een drukke dag en niet meer na hoeven denken of alles wel opgeladen is!

VROEGAH WAS ALLES BETER

Dat is zeker niet waar, qua ontwikkeling van de sport, nieuwe tricks en de hoogtes gaan we zeker vooruit en doordat we al dit materiaal hebben, blijven we ook vooruitgaan!
Ik kan genieten van een mooie golf, zonsondergang tijdens het kiten en een zeehond die soms even boven komt om te kijken wat er aan de hand is.
80% van het leven bestaat al uit cijfers, wind, water en soms een zonnetje is het enige wat je nodig hebt met kitesurfen!

Gr ro