Wat is Suppen?

SUPPEN

Naast de kitesurfschool in Castricum doen wij ook nog verschillende andere watersporten, bijvoorbeeld Stand Up Paddle boarden afgekort Suppen!

Van mooi vlak water tot veel wind en hoge golven, suppen kunnen we altijd!
Lekker golven pakken, stukken paddelen langs de Noordzeekust om het eens van de andere kant te bekijken of lekker met een groep, familie of vrienden een challenge maken wie er als eerste die golf pakt of het snelste bij de boei is met zijn SUP-board!

Niet onbelangrijk, misschien wel de meest intensieve workout voor je lichaam, welke spier gebruik je niet, je core draait overuren vanwege het balanceren en je armen zijn na anderhalf uur een maatje groter!

Naast het kitesurfen en de kitesurflessen bieden wij ook het Suppen en de Sup-les aan. Niets lekkerders om even te gaan Suppen en de zee in te duiken..

WAT IS SUPPEN?

Van oorsprong is de sport in Hawaii ontstaan. Rond 1960 bedachten een aantal beachboys op Hawaï een goede manier om foto’s te kunnen maken van toeristen in het water; ze gingen op hun surfboards staan en gebruikten een lange peddel om zichzelf op het water voort te bewegen. Ook de surf-instructeurs gebruiken deze techniek om hun cursisten beter in de gaten te houden en instructies te kunnen geven.

Door je core spieren aan te spannen en je concentratie op de horizon te houden zul je zien dat het niet heel lang duurt voordat jij de hele kust af gaat of lekker de golven aan het trotseren bent.

SUPPEN IS VOOR IEDEREEN

Het suppen is een heel toegankelijke sport en van jong tot oud te beoefenen, wil jij lekker over vlak water een eind paddelen of ga jij liever met je Sup je eerste golf afrijden!

Hoe begin je met Suppen, zet de eerste stap!

Wij zijn in het zomerseizoen 7 dagen aanwezig op onze locatie Sports at sea in Castricum en jullie kunnen gewoon langskomen om lekker te gaan Suppen, ze liggen namelijk altijd klaar voor gebruik. Heb je liever een les om de techniek goed aan te leren, de ervaren instructeurs kunnen je dit snel en goed aanleren.

Heb je vragen over Suppen of een clinic? Mail ons vrijblijvend en wij kunnen je alles uitleggen over deze te gekke sport.

Bedrijfsuitje of groepsactiviteit

Ben je op zoek naar een onvergetelijk bedrijfsuitje of vrijgezellenfeest? Kom dan naar het strand van Castricum en wij zorgen dat jullie de dag niet snel vergeten. Van Suppen en Powerkiten tot Expeditie Robinson en een Volleybaltoernooi, alles is mogelijk!

Les in Suppen (Stand Up Paddle boarden):

€25,- (vanaf 3 personen) inclusief al het benodigde materiaal.

SUP VERHUUR:

€15,- per uur (inclusief al het benodigde materiaal)