Nooit te oud om te beginnen met kitesurfen
31 mei 2019 

Nooit te oud om te beginnen met kitesurfen

Met welke leeftijd beginnen met kitesurfen?

Kitesurfen, daar ben ik toch veel te oud voor?
Daar kunnen wij gelijk volmondig NEE op zeggen.

Wij hebben in onze lessen verschillende leeftijden, de jongste was 8 jaar en de oudste was 75 jaar.

Je bent zo oud als je je voelt en bij 50 zijn we pas op de helft, we hebben veel mails gehad van mensen die achteraf blij waren dat ze de kitesurfcursus gevolgd hebben en ons ook vertellen dat ze anders in het leven staan, geen elektrische fiets bij de fietsenmaker, maar een kitesurfset bij de lokale specialist!
Hierbij een prachtig voorbeeld! Deze man is over de 70 en geniet volop van het kitesurfen.

Leeftijd speelt geen rol

Wij staan ook vaak op strand te praten met een groep kiters waarbij leeftijd helemaal geen rol meer speelt, we hebben allemaal een wetsuit aan en kitesurfen ervaren we allemaal op dezelfde manier op het water en met een board aan je voeten!

Ik ben zelf een fanatieke mountainbiker (in de winter) en daar hoor ik eigenlijk nooit iemand over leeftijd, die gaan nog net zo hard over een parcours heen en vaak moet ik het nog afleggen ook!

Probeer het zelf een keer

Kom het gewoon ervaren, niets mooiers als met je board en je kite over het water heen, je komt op plekken die je nog niet gezien hebt (zwemmend is het te ver) en je ontmoet een groep mensen (kiters) welke allemaal mooie verhalen hebben, die genieten van de wind en die allemaal de gezelligheid op willen zoeken!

We hebben instructeurs van alle leeftijden, fanatiekelingen van 19, 20 jaar tot en met 55 jaar, waarom doen we dit? Om te laten zien dat het voor iedere leeftijd toegankelijk is, dus geef je snel op en misschien over een paar jaar loop je zelf op strand en leer je andere mensen de mooiste sport op aarde!

Ronald