Winteruitrusting kitesurfen

Om te gaan kitesurfen in de winter moet je op een paar dingen letten. Voor de omstandigheden lees je in onze kitesurf kennisbank meer, en hieronder leggen we uit waar je op moet letten wat betreft de winteruitrusting kitesurfen.

Winter wetsuit

Het belangrijkste onderdeel van jouw winteruitrusting bij het kitesurfen is je wetsuit! Voor de winter moet flexibel zijn maar vooral warm, wetsuits zijn te verkrijgen in verschillende diktes en met cap of zonder cap. De minimale dikte van je wetsuit in de winter is vanuit eigen ervaring toch 5/3 mm, alles daaronder raden wij af! Wil je zelfs als het vriest het water op, dan bestaat er ook nog een droogpak. Een droogpak, ook wel drysuit genoemd, bied de volgende voordelen:
  • Een speciale waterdichte rits
  • Speciale seals aan polsen en hals
  • Helemaal waterdicht op de naden
  • Aan het droogpak zitten de schoenen er meestal aan vast
  • Je kunt je gewone kleding eronder houden
  • Veel warmer dan een wetsuit.

Toebehoren tijdens je winter kitesurf sessie

Naast een goed wetsuit of droogpak is het aan te raden om een set goede neopreen handschoenen, schoenen en een cap aan te schaffen! Je handen, voeten en hoofd warm houden is erg belangrijk tijdens je wintersessie! De meeste lichaamswarmte verlies je via je hoofd, handen en voeten, dus zorg er voor dat deze goed ingepakt zijn. Zeker wanneer het waait is het in de winter flink koud! Misschien heb je wel eens gehoord van “Wind chill” of “de wind chill factor”. Neopreen handschoenen en schoenen zijn ook te verkrijgen in verschillende diktes, dit is vooral erg persoonlijk en laat je goed adviseren hierover zodat je geen kramp krijgt en lekker warm blijft, maar vooral kunt blijven bewegen! Caps zijn er als muts of bijna geheel dekkend.

Kitesurfweer in de winter

In de winter heb je vaak met extremere weersomstandigheden te maken. Dus naast een winteruitrusting kitesurfen is het ook verstandig goed op het weer te letten, denk hierbij aan de kou en daarnaast volgen weersveranderingen zich sneller op! Lees in onze kennisbank meer over het kitesurfweer in de winter.