Leeftijd voor kitesurfen

We krijgen heel vaak de vraag: Hoe oud moet je zijn om kitesurfles te kunnen nemen?Of: Tot welke leeftijd kan ik kitesurfles nemen?

Met welke leeftijd kun je leren kitesurfen?

Wij geven kitesurfles aan kinderen vanaf 12 jaar. Dit doen we omdat je een bepaald gewicht moet hebben, maar vooral omdat we merken dat kinderen toch snel nog een klein beetje jong zijn om alle safetysystemen echt te begrijpen en toe te kunnen passen op zee. We hebben in het verleden gemerkt dat jonge kinderen het kitesurfen heel snel oppakken en echt veel meters kunnen maken op het board. Maar zodra er iets gebeurd in dieper water waar ze niet meer kunnen staan, snel in paniek raken en niet meer weten wat ze moeten doen. Al hebben ze nog zo hun best gedaan met het leren van de veiligheidssystemen tijdens de eerste les. Nu zijn er natuurlijk altijd uitzonderingen, en zijn er kids die al sinds dat ze 6 zijn heel veel proberen op te steken van het kitesurfen en al een aantal jaren aan het powerkiten zijn op het strand. Zij zullen dan ook de theoretische zaken wat sneller oppikken.

Tot welke leeftijd kitesurfles nemen?

Dat is een vraag die we ook vaak te horen krijgen. Ik neem geen kitesurfles hoor, ik ben daar veel te oud voor, heb daar de kracht niet voor en zie mijzelf nog niet zo snel kitesurfen. Voor die mensen hebben we nieuws! Je bent niet snel te oud om kitesurfles te nemen. We hebben bij 4Wind cursisten gehad tot 65 jaar oud, en de oudste kitesurfers zijn rond de 80 jaar oud! Dus wanneer je met de kinderen mee wilt komen kitesurfen, en zo met het hele gezin deze fantastische sport wilt leren, moeten jullie dit zeker doen. We zien jullie graag op het strand.