Kitesurfen gevaarlijk

Wij als kitesurfschool horen het nog te vaak; "Kitesurfen is natuurlijk best wel een gevaarlijke sport". Wij vinden: Kitesurfen is zo gevaarlijk als je het zelf maakt. Je hoort wel eens dat er ongelukken gebeuren, maar dit zijn de "kitesurfers" (of eigenlijk mogen ze zich nog geen kitesurfer noemen) die een tweedehands kite kopen en zelf wel even gaan proberen om deze kite op te starten. Kitesurfles Tijdens je kitesurfles leer je alles over het kitesurfen, dus ook hoe je de kite op kunt laten, en hoe je om moet gaan met de wind en de kite. Zorg dan ook altijd dat je kitesurfles neemt bij een goede kitesurfschool. tijdens je kitesurflessen kun je dan alles leren over de wind, het weer en het kitesurfen. Als je dan hebt geleerd hoe je de kite op moet laten en veilig aan de slag kunt gaan, dan kun je zelf aan de slag met het kitesurfen. Je zult dan merken dat kitesurfen te gek is, en wanneer je zelf verstandig aan de slag gaat, er ook niks kan gebeuren. Natuurlijk moet je er altijd voor zorgen dat je goed na blijft denken!

Neem kitesurfles

Ga NOOIT zomaar een kite oplaten zonder kitesurfles te hebben genomen. Je kunt voor je kitesurfles prima aan de slag met een powerkite of matrasvlieger, maar wacht met de kitesurf kite tot je de kitesurfles neemt. Materiaal Er wordt heel vaak geprobeerd om geld te besparen met het aanschaffen van tweedehands kitesurfmateriaal. We blijven Nederlanders, dat is geen enkel probleem, maar je moet wel na blijven denken. Zeker als het gaat om kitesurfmateriaal. Zorg dat je kitesurfmateriaal koopt wat niet te oud is of te veel gebruikt, je leest bij "tweedehands kitesurf materiaal" waar je op moet letten.
kitesurfles gevaarlijk

Er is veel veranderd tijdens de start van het kitesurfen rond 2000, tegenwoordig is kitesurfen echt wel veilig. Er zijn dan wel een aantal dingen waarop je moet letten, dit leer je tijdens je kitesurflessen. Ook zie je dat kitesurfen een heel toegankelijke sport is geworden, en eigenlijk voor bijna iedereen is! Van jong tot oud, sportief of iets minder sportief, met het hele gezin om samen met je vriend, kitesurfen is leuk voor iedereen.
arrow_drop_up arrow_drop_down