Lasse Walker versterkt sinds dit seizoen ons 4Wind Team, samen met Sander zit hij in het North Kiteboarding Team. Hij won afgelopen dinsdag de Red Bull Megaloop Challenge in Zandvoort, het meest extreme evenement van Nederland (zo niet Europa)! Wie maakt de meest extreme sprongen en vliegt het hoogst door de lucht?!

Hij schreef een stukje voor op onze blog

Lasse Walker, 20 jaar oud, kite sinds 2007 en ik kom uit Noordwijk

Hoe ik ben begonnen met kitesurfen..

Vroeger ging ik altijd met mijn ouders en broer naar het strand van ”Los Tios”, naast de Surf club in het zuiden van Noordwijk. Om daar op jonge leeftijd veel te kijken naar bijvoorbeeld Kevin Langeree en Ruben Lenten wist ik al heel snel dat ook wel zo door de lucht wilde vliegen! Uit eindelijk had ik in 2005 mijn eerste les. De maanden hierna was ik elke dag, zomer of winter, met wind te vinden op het strand met mijn powerkite. Zo mocht ik van mijn ouders in 2007 eindelijk het water op, als mijn vader er bij was!

 

Niet alleen heb ik met al die uren van vliegeren veel plezier gehad, maar heeft het mij achteraf enorm veel ’’feeling’’ gegeven met het besturen van een kite.

Het megaloopen heb ik tijdens een normale sessie aan een 7 meter geleerd. Ik riep mijn vrienden die ook op het water stonden en zei dat ze moesten kijken. Hoppaaa de eerste loop gelijk geland (maximaal 2 meter hoog)!! Zo verbaasd probeerde ik het nog een keer, en steeds wat hoger en harder. Later ging ik het steeds in wat meer wind proberen en het kon wat mij betreft niet hard genoeg gaan!

Later in 2012 heb ik mijn hardste crash gehad met een megaloop.. Door een gekke windvlaag kwam mijn kite niet meer boven mij en viel ik als een baksteen uit de lucht. Board gebroken en de straps gescheurd door de enorme impact. Uiteindelijk had ik een zwaar gekneusde knie, en een rug blessure waar ik nog steeds last van heb..

 

De Red Bull Megaloop Challenge

Voor de wedstrijd voelde ik me goed. Eerder in het seizoen hebben we al een aantal dagen gehad met een lekkere bak wind waardoor ik lekker kon trainen! Ik wist precies wat ik wilde gaan doen, en was erg gemotiveerd om goed te presteren. Tijdens alle heats heb ik een goed gevoel gehad. Toen ik na de finale terug kwam lopen en iedereen juichend naar me toe kwam voelde ik het wellicht aankomen.

Eenmaal bij het podium begon de spanning wel te stijgen en toen werd omgeroepen dat Kevin de Smidt 2e was, wist ik het zeker! Ik ben nummer 1!

Het was super om zo veel mensen op het strand te zien, en achteraf te horen dat ze hebben genoten van de actie! Natuurlijk doe ik de megaloops voor mijn eigen adrenaline rush, maar om al die mensen op het strand te horen schreeuwen geeft je kippenvel!

Materiaal is altijd een zeer belangrijk bij het kitesurfen, en helemaal in extreme omstandigheden. Sinds eind vorig jaar krijg ik wat support van North Kiteboarding en ION BeNeLux. Over het materiaal waar ik nu mee vaar (North Vegas & Teamseries board) ben ik erg tevreden! Door op het water te staan met het beste materiaal op de markt, kan ik het maximale uit mijn sessie halen. Niet alleen gaat het om de eigenschappen van het materiaal, maar ook om de kwaliteit zodat ik mij veilig voel op het water en in de lucht.

PLANNEN

Voorlopig ziet de zomer er voor mij nog rustig uit. Met de Red Bull Megaloop Challenge 2015 achter de rug, hoop ik tijdens de Red Bull King of the Air in Kaapstad weer in actie te komen, medio Januari/Februari 2016.

Nog een vraag:

NA HET BEHALEN VAN DEZE TITEL LIGGEN DE VROUWEN VAST AAN JE VOETEN?

Wat betreft die vrouwen, na deze kroon te hebben behaald; houdt de relatiestatus op Facebook maar in de gaten ;)

- Lasse -

Wil jij ook zoals Lasse door de lucht vliegen, boek nu je kitesurfles en zet de eerste stap! 

Boek nu 

 • De beste instructeurs
  De beste instructeurs

  Ronald en Sander zijn beide IKO gecertificeerd en hebben jarenlange ervaring.

 • Veilige kitesurf lessen
  Veilige kitesurf lessen

  Het beste en veiligste kitesurf materiaal om jou als cursist goed les te kunnen geven.

 • Het beste materiaal
  Het beste materiaal

  Wij maken gebruik van het beste materiaal wat er momenteel op de markt is: Duotone Kiteboarding en ION.

 • Eerlijk kitesurf advies
  Eerlijk kitesurf advies

  Onze instructeurs geven eerlijk antwoord op al je vragen. Van het niveau dat je hebt, tot het bepalen van de juiste windrichting of materiaal.

Neem alvast eens een kijkje bij onze lespakketten, wat past het best bij jou?

lespakketten