Veel mensen zitten er mee wanneer ze op kitetrip gaan! Neem ik mijn eigen materiaal mee of huur ik op locatie voor een paar dagen een kiteset?
Het is altijd fijn om je eigen materiaal bij te hebben wanneer je in het buitenland wilt gaan knallen, maar het kost soms veel geld om je spullen mee te mogen nemen in het vliegtuig. Hier komt dan nog eens bij dat je ook moet slepen over de luchthaven en naar het hotel. 
Welke kite moet je meenemen? of neem je ze allemaal mee? Hoeveel kilo mag je meenemen van de vliegmaatschappij? Vragen die niet vreemd zijn voor de mensen die al eens naar een kitebestemming op reis gingen met het vliegtuig. 
Hopelijk kunnen we met deze blog een beetje meer duidelijkheid brengen voor wanneer jullie op reis willen gaan, of natuurlijk met een van onze reizen mee gaan!

De belangrijkste tip die wij je kunnen geven is om voor je de reis gaat maken/boeken goed na te gaan en te kijken wat je mee mag nemen, wat de afmetingen mogen zijn en wat de kosten daarvoor zijn per maatschappij. 
Zorg er altijd voor dat je onder de maximale afmetingen en het aangegeven gewicht blijft, het kan duur uitpakken wanneer ze er achter komen dat je een paar kilo extra probeerd mee te krijgen. 

Een aantal jaar geleden was het een geweldige truc om je kitesurfmateriaal als golfclubs in te checken, dit is echter wel een beetje verleden tijd. Kitesurfen wordt steeds bekender en ook de mederwerkers achter de balie bij het inchecken snappen steeds beter het verschil. 

Air France
Om je kitesurfmateriaal mee te nemen met Air France moet je extra betalen, de kosten hiervoor zijn €65,- tot €125,- afhankelijk van de bestemming en reis. Vanwege de hoge kosten raden veel surfers het af om met Air France te reizen. 
Maximale lengte: 3 meter
Maximaal gewicht: 23kg

Air New Zealand 
Een zeer fijne maatschappij voor alle surfers. Je mag je materiaal gewoon meenemen, dus netjes in een boardbag binnen de maximale afmetingen en gewicht. Geen probleem, wel even vooraf aangeven bij Air New Zeeland.
Maximale lengte: 2 meter
Maximaal gewicht: 23kg

British Airways
Je mag bij British Airways gewoon je boardbag inchecken zolang je niet boven het aangegeven gewicht en de maximale lengte uit komt. 
Maximale lengte: 1,9 meter
Maximaal gewicht: 23kg

Easyjet
Easyjet is wat mee bekend als 'budget Airline' voor surfers. Er zijn weinig problemen bekend van surfers die hun spullen mee wilde nemen, zelfs de grote windsurfmaterialen zijn niet echt een probleem. Zolang je het maar bij 1 uitrusting houdt en je aan het maximale gewicht van 32 kilo houdt. 
Maximaal gewicht: 32 kg
Kosten: Ongeveer €80,- 

Emirates
Emirates kennen jullie allemaal wel, een van de grotere maatschappijen. Hiermee vlieg je bijvoorbeeld naar Azie, Kaapstad of zelfs sommige kitebestemmingen in Europa. Je boardbag mag deel uit maken van je ingecheckte bagage. 
Maximale lengte: 3 meter
Maximaal gewicht: 23 kg

Air Madagascar
Zorg er bij Air Madagascar voor dat je materiaal niet zwaarder is dan 23 kilo, het formaat maakt dan weer niet uit. Je boardbag gaat dus zo hop, het vliegtuig in. 

KLM
Bij KLM moet je surfmateriaal al deel van je normale bagage mee, wil je een extra koffer mee kost dit je €68,-
Maximale lengte: 3 meter
Maximaal gewicht: 23 kg

Lufthansa
Om je surfspullen bij Lufthansa mee te nemen kost dit je €100,- extra, wel mag je dan tot maar liefst 3 meter meenemen
Maximale lengte: 3 meter
Maximaal gewicht: 23 kg

Ryanair
Vliegen met Ryanair is niet verkeerd, de prijzen van de tickets zijn fijn. En ze vliegen naar veel kitesurfbestemmingen in de buurt. Om je kitemateriaal mee te mogen nemen kost het je wel €60,- extra. 
Maximale lengte: Niet echt omschreven
Maximaal gewicht: 23 kg

Singapore Airlines
Een luxe maatschppij, waar je echt kunt genieten van de reis. Grote, mooie vliegtuigen en over je materiaal doen ze niet heel moeilijk. Uiteraard wel netjes binnen de afmetingen blijven. 
Maximale lengte: 2 meter
Maximaal gewicht: 23 kg

South African Airways 
Bij South African Airways mag je boardbag gewoon gratig mee als extra tas. Wel onder de afmetingen blijven. 
Maximale lengte: 2 meter
Maximaal gewicht: 23 kg

TAP Portugal
Een maatschappij die wel bekend is bij de kiters die wel eens in Brazilie zijn gaan kitesurfen. 
TAP heeft twee opties wanneer je je materiaal mee wilt nemen: Tot 2 meter kost het je €50,- extra, meer als 2 meter €100,-! 
Maximale lengte: Niet echt
Maximaal gewicht: 32 kg

Virgin
Virgin, de maatschappij van een van de bekendste kitesurf-fanatiekelingen van de wereld. MAar echt veel duidelijkheid is er niet over je boardbag. 
Ze mogen mee als ingecheckte bagage, maar kom je boven de aangegeven lengte, dan kost het €75,- extra. Voor de zekerheid even bellen naar Virgin voor je gaat inchecken! 
Maximale lengte: 1,9 meter
Maximaal gewicht: 23 kg

Tui (Arke) 
Een fijne (Nederlandse) maatschappij die niet moeilijk doet over boardbags. Tot 32 kilo kost het € 35,- extra (per enkele reis). 

Corendon
Een extra stuk bagage kost €30,- (retour) tot 20 kilo

Transavia
Ook bij transavia kun je je materiaal gewoon meenemen, de kosten hiervoor zijn €40,- (enkele reis). 
Maximaal gewicht: 32 kg

 • De beste instructeurs
  De beste instructeurs

  Ronald en Sander zijn beide IKO gecertificeerd en hebben jarenlange ervaring.

 • Veilige kitesurf lessen
  Veilige kitesurf lessen

  Het beste en veiligste kitesurf materiaal om jou als cursist goed les te kunnen geven.

 • Het beste materiaal
  Het beste materiaal

  Wij maken gebruik van het beste materiaal wat er momenteel op de markt is: Duotone Kiteboarding en ION.

 • Eerlijk kitesurf advies
  Eerlijk kitesurf advies

  Onze instructeurs geven eerlijk antwoord op al je vragen. Van het niveau dat je hebt, tot het bepalen van de juiste windrichting of materiaal.

Neem alvast eens een kijkje bij onze lespakketten, wat past het best bij jou?

lespakketten