Zondagochtend 2 oktober, half 7 's ochtends; de wekker loopt af en ik spring op! Vandaag is het zo ver! Het NK Kitesurfen freestyle 2016.

Ik ben gemotiveerder dan ooit! We gaan er een te gekke competitie van maken. In de auto en hop; scheuren naar Scheveningen, de inschrijvingen starten om 8 uur. De windvoorspelling voorspeld een harde wind in de middag, 's ochtends zal hij nog aflandig zijn wat betekend dat we nog niet kunnen starten.
Het is altijd weer goed om iedereen uit de Nederlandse competitie te zien, iedereen is hard aan het trainen geweest en het zal een spektakel gaan worden! 

Skippersmeeting om 10:00 uur en de start van de competitie wordt nog even uitgesteld omdat de wind nog aflandig is. De verwachting is dat de wind zal draaien rond het middaguur, gespannen en klaar om te knallen praten alle riders even bij en we kijken de formule 1 nog snel even om Max aan te moedigen. 

Een volgend belangrijk puntje: De eliminatieladder. In welke heat zal ik zitten en wanneer moet ik starten..... Heat nummer 1, we kunnen de competitie maar gelijk goed beginnen! 

Om 12 uur is het dan echt zo ver, de wind begint te draaien naar westelijke richting en het ziet er naar uit dat we snel kunnen gaan starten. Nu nog de keus maken welke kites klaar te leggen, we beginnen met een 12 meter oppompen, maar al snel komt daar ook de 10, 9 en 7 meter bij te liggen. De wind draait naar de voorspelde richting en neemt toe! Het is 13 uur en de toeter gaat, we gaan beginnen en de vlag gaat omhoog.

De wind is nog niet heel hard, maar we kunnen beginnen. 12 meter de lucht in en knallen. We gaan er voor! Omdat de wind net draait vanaf een aflandige richting is het water nog redelijk vlak, wat bijzonder is voor Scheveningen want normaal is het flink ploeteren op de Noordzee. Een fijne heat en lekker inkomen na een tijdje zonder wedstrijden.
Een eerste plek in deze heat betekend dat ik meteen doorga naar ronde 3! Ondertussen neemt de wind flink toe en in mijn tweede heat kan ik meteen mijn 7 meter kite gebruiken. Harde wind en een ruige zee, heerlijk. 
Heat voor heat kruip ik richting de finale, en kom steeds meer in mijn wedstrijd ritme. 
Dan is het zo ver, de finale! Met de 3 beste kitesurfers van Nederland gaan we er een prachtige show van maken. Ondertussen is de wind toegenomen tot windkracht 7 en zijn dit toch wel de echt Hollandse omstandigheden. 

Een te gekke heat, waarin ik veel van mijn tricks kon laten zien. Dit is genieten en ik pers mijn laatste energie uit mijn lichaam, en dan... de toeter! De heat en daarmee de competitie zit er op, nu is het wachten op de prijsuitreiking. Zal het echt gelukt zijn de titel Nederlands Kampioen 2016 in de wacht te slepen?! Op naar het podium! 

De spanning stijgt, en dan het verlossende woord. De nummer een van het NK Freestyle Kitesurfen is.... Sander Bos! 
YES! Het is gelukt, ik ben de nieuwe Nederlands Kampioen. Spring naar het podium en stuiterend bedanken we alle deelnemers, sponsoren en organisatie.

 • De beste instructeurs
  De beste instructeurs

  Ronald en Sander zijn beide IKO gecertificeerd en hebben jarenlange ervaring.

 • Veilige kitesurf lessen
  Veilige kitesurf lessen

  Het beste en veiligste kitesurf materiaal om jou als cursist goed les te kunnen geven.

 • Het beste materiaal
  Het beste materiaal

  Wij maken gebruik van het beste materiaal wat er momenteel op de markt is: Duotone Kiteboarding en ION.

 • Eerlijk kitesurf advies
  Eerlijk kitesurf advies

  Onze instructeurs geven eerlijk antwoord op al je vragen. Van het niveau dat je hebt, tot het bepalen van de juiste windrichting of materiaal.

Neem alvast eens een kijkje bij onze lespakketten, wat past het best bij jou?

lespakketten