kitesurfles met 2 personen

Kitesurfles opbouw

Hoe zit het met de kitesurfles opbouw, en waar moet je op letten als je kitesurfles wilt gaan nemen? Een vraag die ons vaak gesteld wordt. We hebben het zo duidelijk mogelijk op de website geplaatst, maar hierbij een uitgebreide beschrijving van hoe een kitesurfles opgebouwd wordt. Dit is natuurlijk een klein beetje afhankelijk van hoe snel je alles oppakt, maar ga uit van de onderstaande kitesurfles opbouw. 

Allereerst kijk je op de website welk pakket je het meeste aanspreekt, ben jij meer iemand die gaat voor een privé kitesurfles of vind jij het fijn om in een groep te beginnen met kitesurfen? Deze keuze zul je zelf moeten maken en is voor iedereen anders. Wanneer je er uit bent welk kitesurfles pakket je wilt gaan volgen klik je op de "boek nu” knop, je gaat dan naar de boeking pagina. 

Op de boeking pagina kun je jouw kitesurfles vastleggen, je kiest je lespakket en vult je gegevens in, heb je nog vragen? Dan kun je ons natuurlijk altijd bellen of mailen!

Contact met de kitesurfschool

Je kunt zelf je kitesurfles inplannen op een dag die voor jou het beste uit komt. Mochten er vragen of onduidelijkheden zijn, kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen per telefoon of email. Een dag voor de geplande kitesurfles ontvang je van ons een sms en email met de bevestiging (of annulering wanneer de condities niet goed zijn) van jouw kitesurfles. In deze email staat ook de laatste informatie die je nodig hebt voor jouw kitesurfles. Zorg dat je altijd wat eerder aanwezig bent, dan kun je even kennis maken met je instructeur om de kitesurfles opbouw door te nemen.

De kitesurflessen

We beginnen je kitesurfcursus op het strand, dit doen we om op een rustige manier te leren omgaan met de wind en de kite. Je kitesurfinstructeur zal je alles uitleggen over de wind, de kite en de kitesurfspot. Jouw kitesurfinstructeur zal je leren omgaan met de kite en je op je gemak laten voelen met de kite. Zodra jij je fijn voelt met de kite en je weet hoe alle safetysystemen werken kunnen we de volgende stap zetten. Een wetsuit aan en het water in! Nu komt er een stuk meer bij kijken en het is fijn als je de vlieger al lekker onder controle hebt. 

We gaan Bodydraggen, zorgen dat we kracht in de kite genereren en hierdoor door het water meegetrokken worden. Dit alles goed gecontroleerd zodat we om leren gaan met de kracht die we kunnen genereren en hoe we het kunnen controleren.

De eerste meters op het board!

Gaat dit allemaal goed en voel je je op je gemak in het water, dan is het tijd om het kitesurfboard erbij te gaan pakken. Ben jij klaar voor je eerste waterstart? Normaal gesproken kun je na de complete kitesurfcursus zelfstandig aan de slag. We hebben je dan alles geleerd op het gebied van veiligheid en hebben je geholpen met de waterstart en eerste meters, nu moet je zo veel mogelijk uren maken om elke dag veel nieuwe dingen te leren! Dus met 3 x 3 uur kitesurfles ben je een heel eind op weg.