kitesurfen

Wat is kitesurfen

“Kitesurfen is de mooiste watersport die er bestaat”. Dit is natuurlijk redelijk kort door de bocht, maar wij als kitesurfschool zijn natuurlijk helemaal verzot op het kitesurfen. Het liefst staan we dagelijks met een kite in onze handen. Nu antwoord op de vraag:
wat is kitesurfen

WAT IS KITESURFEN?

Kitesurfen is een watersport waarbij je door middel van een vlieger (Engelse vertaling: Kite) kracht genereert en wordt voortgetrokken. De kite zit vast aan je middel (aan je harnas ofwel trapeze), hierdoor kun je langere tijd achter elkaar kiten zonder dat je armen erg verzuren. Stel je voor dat je een uur lang aan je armen zou moeten hangen en jezelf zo nu en dan ook nog op moest trekken… Dankzij de trapeze kun je gemakkelijk uren achter elkaar kitesurfen, en kun je de kite eigenlijk besturen met twee wijsvingers. Je krijgt kracht van de vlieger waardoor je vooruit kunt gaan. Dan is er nog een board nodig om op te kunnen staan zodat je over het water kunt knallen! Een “kiteboard” is eigenlijk een kleine plank met voetbanden er op waardoor je de kracht goed over kunt brengen naar het board en zo het water. Door de relatief grote vlieger is het mogelijk om mooie sprongen door de lucht te maken of hoge snelheden te behalen. Het is niet zo dat je wegvliegt zodra je de vlieger vastpakt, om echt hoog te kunnen springen moet je flink oefenen. Kitesurfen (ook wel “Kiteboarden” genoemd) is een van de snelst groeiende sporten ter wereld. En jaarlijks komen er vele nieuwe enthousiaste kitesurfers bij.

wat is kitesurfen, en hoe is het ontstaan
Het ontstaan van kitesurfen

Het is ontstaan in de jaren tachtig, en begon als wat experimenteren. Maar enkele jaren later gingen de ontwikkelingen steeds verder en was het kitesurfen echt ontstaan. Wil je meer lezen over het ontstaan en de geschiedenis? Kijk dan eens op de pagina kitesurfen. (Kite)surfen valt nog steeds onder de “extreme sporten” en het is belangrijk op een goede en veilige manier kennis te maken met deze prachtige sport. Ga dan ook nooit zelf proberen een kite op te starten of te gaan oefenen. Maar zorg er altijd voor dat je leert kitesurfen bij een ervaren kitesurfschool met gecertificeerde instructeurs. Via deze weg leer je op een fijne maar ook verantwoorde manier kite surfen! Je kunt jouw instructeur alles vragen wat je wilt weten over het kiten. Kijk voor het lesaanbod van onze kitesurfschool bij onze lespakketten.
arrow_drop_up arrow_drop_down